Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8209 %-0.07
50,9195 %0.01
6.166,51 % -0,07
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Açık İş İstatistikleri araştırılıyor

Açık İş İstatistikleri araştırılıyor

Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Türkiye genelini yansıtan açık iş istatistiklerin derlenmesi görevinin kurumlarına verildiğini belirterek, Gümüşhane’de bu çalışmanın 17-28 Kasım tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

69
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Türkiye genelini yansıtan açık iş istatistiklerin derlenmesi görevinin kurumlarına verildiğini belirterek, Gümüşhane’de bu çalışmanın 17-28 Kasım tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

İl Müdürü Aşıcı yaptığı açıklamada, kurumlarına bu görevin 2012 ile 2016 yıllarını kapsadığını belirterek, bu amaçla İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını ve açık iş istatistiklerinin AB mevzuatına uygun biçimde derlenmesine yönelik yeni bir araştırma tasarlandığını söyledi.

Bu yeni araştırma tasarlanırken hem Resmi İstatistik Programında yer alan görevin hem de İŞKUR Kanunu ile ortaya konan görevlerin yerine getirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Aşıcı, “Bu kapsamda açık iş istatistiklerinin derlenmesine yönelik araştırmanın saha çalışması Genel Müdürlüğümüzce belirlenen Gümüşhane’deki 11 işyerinde 17-28 Kasım 2014 tarihlerinde İl müdürlüğümüzde görevli bir koordinatör başkanlığında İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından söz konusu işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Araştırmada kullanılan bilgi formu ile alınan veriler ışığında Türkiye işgücü piyasasındaki gelişmeler belirlenmeye çalışılacaktır.” dedi.

Aşıcı, araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olacağını ifade ederek, bu araştırmalarda kendilerine zaman ayıran ve destekleyen tüm taraflara şimdiden teşekkür etti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *