ADD’nin resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gümüşhane Şubesi tarafından ‘Cumhuriyet’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

ADD’nin resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 99. kuruluş yılı nedeniyle ADD tarafından ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu resim yarışmasında dereceye giren 3 öğrenciye ödülleri verildi. 

ADD Gümüşhane Şube Başkanı Arife Eleman ve dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte 1. olan Fevzipaşa İlkokulundan Gülfem Nadide Soydaş, 2. olan Işıl Sema Doğan İlkokulundan Göknur Hasret Coşkun ve 3. olan Dumlupınar İlkokulundan Feyza Balaban’a Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabı ve bir miktar para hediye edildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencileri ve ailelerini tebrik eden ADD Gümüşhane Şube Başkanı Arife Eleman, “Her yanı emperyalist güçler ve hainler tarafından kuşatılmış vatanın Anadolu’ da kalan bir avuç toprağından Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanan vatansever arkadaşları tarafından başlatılan ve tüm milletin ortak olduğu bağımsızlık ve onur savaşından sonra kurulan Cumhuriyetimizin önemini daha iyi ne açıklayabilir. Cumhuriyet, evet bildiğimiz tanımı; “halkın kendi kendisini doğrudan yönetme biçimidir. Ve ancak içerisini doldurduğumuzda, bilim, sanat, eğitim, kültür, teknoloji, üretim, spor demek. Özgürlük, barış, umut, sevgi demek. Yani bunlarla yoğrulmuş insan demek, yani birey demektir, yani millet demektir. Ayrışmalarla, çatışmalarla zaman kaybetmeden, Kuruluş felsefemize bağlı kalarak ilerlemek, Cumhuriyetimize olan borcumuzdur. Bu Cumhuriyet’i kan dökerek, can vererek kuranlara borcumuzdur. Büyük Önder Atatürk’ün “Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” Diyerek emanet ettiği çocuklarımızı, gençliğimizi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; bilimsel eğitimle, teknolojiyle, sanatla donatarak, tarih bilinciyle geçmişinin ve geleceğinin farkında olarak yetiştirmek en önemli sorumluluğumuzdur ki, gelişmenin ve büyümenin yolu da budur. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin ilanının 99. Yılında ilkokullar arası düzenlediğimiz “Cumhuriyet” konulu resim yarışmasında dereceye giren çocuklarımızı, ailelerini, öğretmenlerini ve okullarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Cumhuriyetimizi yükseltmek ve yaşatmak inancı ile milletimizin ve özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER