Afet farkındalık eğitimi değerlendirme toplantısı yapıldı

Gümüşhane’de Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Afet farkındalık eğitimi değerlendirme toplantısı yapıldı

Vali Yardımcısı Gürkan Karaman başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, üniversitenin ve özel sektör kuruluşlarının müdür ve eğitmenlerinin katılımı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda Vali Yardımcısı Karaman, Gümüşhane genelinde yürütülen eğitim faaliyetlerinde il nüfusuna göre belirlenmiş 113 bin 700 kişilik hedef kitleye ulaşılması gerektiğini  ifade ederek, “Afet Eğitim Yılı kapsamında yürütülen tüm eğitim ve iletişim faaliyetlerimizde temel amacımız, afete dirençli toplum oluşturma misyonu çerçevesinde tüm vatandaşlarımızın, yaşadığımız coğrafyadaki afet riskleri konusunda farkındalık kazanması, kendisinin ve ailesinin görebileceği zararı azaltmak için önlem alması, afet anı ve sonrası için hazırlıklar yapması amaçlanmaktadır. Bu zamana kadar yapılan eğitim faaliyetleri sonucunda 60 bin hedefine ulaşılmış. Tüm eğitim paydaşlarının gerçekleştirdiği eğitim verileri üzerinde değerlendirmeler yapılarak, kurumsal bazda eğitimlerin tümünün gerçekleştirilmesi için 1 Kasım 2021 tarihi kararı alınmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2021 yılı ‘‘Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmiş, Mülki İdare Amirleri koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği içerisinde eğitim seferberliği başlatılmıştı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER