Afrikalı öğrencilerle futbol etkinliği

Gümüşhane Üniversitesi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürlüğü tarafından okulda Türkçe öğrenen Afrikalı öğrencilere yönelik futbol etkinliği düzenlendi. 

Afrikalı öğrencilerle futbol etkinliği

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu futbol sahasında üniversitesi öğretim üyelerinin çocuklarının da katıldığı futbol maçı Afrikalı öğrenciler açısından çok eğlenceli geçti.  

Organizasyonu düzenleyen Gümüşhane Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Topal, Afrika gibi uzak bir diyardan Gümüşhane Üniversitesine gelerek Türkçe öğrenen öğrencilerle güzel etkinlikler yaptıklarını söyledi. 

Afrikalı öğrencilerin sosyal etkinliklere çok istekli olduklarını, 7’şer kişilik iki takım halinde yapmayı planladıkları maçı 12’şer kişilik iki takım halinde büyük sahada yapmak zorunda kaldıklarını belirten Topal, “Öğrencilerin sosyal faaliyetlere böyle istekli olması ve bizlerin de buna imkan vermemiz bizi sevindiriyor. Geçen hafta da Gümüşhane Üniversitesi kampüsü içinde ülke çadırlarında kendi kültürlerini sergileyen, yöresel oyunlarını oynayan ve horon oynayan Afrikalı öğrenciler, üniversitemize ayrı bir renk katıyor” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Fuat Bodur
Ali Fuat Bodur - 2 yıl Önce

Katkısı olan herkese saygılar ve teşekkürler.

SIRADAKİ HABER