Ağaç: Gümüşhane 65 yaş üzeri toplu taşıma kısıtlamasından muaf tutulsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, 65 yaş üzeri vatandaşların Gümüşhane gibi küçük illerdeki toplu taşıma kısıtlamasının doğru olmadığını, bu insanların mağdur olduklarını savundu.

Ağaç: Gümüşhane 65 yaş üzeri toplu taşıma kısıtlamasından muaf tutulsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, 65 yaş üzeri vatandaşların Gümüşhane gibi küçük illerdeki toplu taşıma kısıtlamasının doğru olmadığını, bu insanların mağdur olduklarını savundu.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin nüfusu açısından Türkiye ortalamasına göre daha yaşlı ve ağırlıklı olarak emeklilerin yaşadığı bir kent olduğunu kaydeden Ağaç, “Dolayısıyla 65 yaş ve üstünü kapsayan her türlü yasak ve kısıtlama bu şehirde çok daha fazla etki yapıyor. 65 yaş ve üstü büyüklerimiz hükümetin kararı ile sadece saat 10.00-13.00 arası sokağa çıkabiliyor. Diğer taraftan bu insanlar Belediye Otobüsü, Özel Halk Otobüsü ve Dolmuşlar gibi hiçbir araca parasıyla dahi binemiyor. Varsa özel araçlarını ya da ticari taksileri kullanabiliyorlar. Diğer taraftan Gümüşhane’de otobüs, midibüs ve minibüs kullanan insan sayısı zaten az, araçların çoğu boş gidip geliyor. Yani büyükşehirlerdeki gibi ulaşım araçlarında büyük yoğunluk zaten yok. Peki sokağa çıkmalarının serbest olduğu bu saatlerde büyükşehirlerin kalabalıklığı için getirilen kısıtlamanın küçücük nüfusu olan ilimizde de aynen uygulanması ne kadar doğru?” dedi.

Bağlarbaşı, Eskibağlar, Hacıemin, Çamlıca, TOKİ konutları, Oltanbey Mahallesi ve hatta yeni Mahalleden bu insanların şehre nasıl gelip gideceğini soran Ağaç, “Kış şartları zaten sıkıntı, yeteri kadar kar ve buz temizliği yapılmamış, yani bu şehrin caddelerinde yürümek zaten zor ve pek çoğu da sağlık açısından yürümekte zorlanan insanlarımız; ki ekonomik durum zaten ortada, her gün taksi parasını nerden bulacak? 65 Yaş ve üstü olup; artık ömürlerinin sonbaharında olan insanlarımızın hayatını biraz kolaylaştırmaya odaklanalım lütfen. Sanki bu hastalığın sebebi 65 yaş ve üstü insanlar. Bir an önce bu kısıtlama kaldırılmalı ve 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın en azından bu saatler arası toplu taşımalardan ve tabi ki; ücretsiz olarak faydalanması sağlanmalıdır. Yetkilileri azıcık empati yapmaya ve Gümüşhane gerçeklerine uygun kurallar oluşturup vatandaş lehine inisiyatif kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Covid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde yapılan uygulamaların dışında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının bulundukları ildeki salgın durumu, o ilin genel ve özel koşulları, nüfus, yapı ve coğrafi konum ve özelliklerine göre tedbir alma inisiyatiflerine sahip olduklarını dile getiren Ağaç, bu konuda yetkililerin bir çözüm üretmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2020, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER