Ağaç’tan tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane’de bazı STK temsilcilerinin Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmelerine tepki gösterdi.

Ağaç’tan tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane’de bazı STK temsilcilerinin Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmelerine tepki gösterdi.

Çalışanların çıkar ve menfaatlerini savunmakla görevli sendikacılar ve kentin değişik sorunlarını takip ve koordine etmekle görevli kurum ve kuruluş temsilcilerini “yağ yakma yarışına girmişler” diyerek eleştiren Ağaç, “Siz bir siyasi partinin mi yoksa bir sivil toplum kuruluşunun mu temsilcisisiniz?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun “Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak ona göre milletvekilleri listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemi istiyormuş. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsin, biz buna direniriz, gerekirse kanımızı dökeriz” dediğini dile getiren Ağaç, “Bu mu kandan beslenme? Kusura bakmayın ya anlama özürlüsünüz ya da gerçekleri görmeyecek kadar vicdanlar kiralanmış durumda. Biz sonuna kadar Genel Başkanımızın sözlerine katılıyoruz ve destekliyoruz. Yahu insafsız yağdanlıklar; bu ülkede yılbaşından bu yana 500’ü aşkın şehit ve binlerce yaralı var. Kilis’te bir başka ülke topraklarından atılan füzeler nedeni ile ölen onlarca insan, yüzlerce yaralı var. Ankara’nın göbeğinde patlayan bombalarla ölen yüzlerce insanımız var, Gümüşhane’de Kürtün de bile terör saldırısı can aldı. Bütün bunlar olurken iktidarda olan ve ülkeyi tek başına yöneten kim? Kanla siyaseti kim yapıyor? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Birilerine selam çakmak ve kendini göstermek bu kadar mı önemli? Adalet ve vicdan duyguları bu kadar mı karardı?  Hadi kuldan utanmıyorsunuz diyelim, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz?” dedi.

Ağaç, “Ama şunu açık söyleyelim muhteremler; lütfen işinize bakın, kendi alanınızla ilgili konularla ilgilenin, siyasi parti sözcüsü gibi her fırsatta ortaya atılmayın. Kaç defadır bu yöntemi izliyorsunuz. Yarın bu devran da bir gün biter,  hesap döner. O zaman bari insanların yüzüne rahatça bakacak yüzünüz kalsın” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER