AGD İsrail’i lanetledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, İsrail’in 160 gündür sürdürdüğü Gazze saldırılarını teravih namazı çıkışı düzenlediği basın açıklamasıyla lanetledi.

AGD İsrail’i lanetledi

15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen basın açıklamasında İsrail’in 160 günü aşkın bir süredir Gazze’de tarihin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştirdiğini söyleyen AGD Gümüşhane Yönetim Kurulu Üyesi Naci Şenel, “İçerisinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif’te her yıl olduğu gibi Siyonist İsrail saldırılarıyla karşı karşıyayız. Her yıl bu mübarek ayda Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetini arttıran Siyonistler bu yıl iyice zıvanadan çıkmıştır ve insanlıktan uzak bir halde terör faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

“İsrail laftan anlamaz, güçten anlar”

Şenel, 160 günü aşkın bir süredir Gazze’de tarihin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştiren Siyonist İsrail rejiminin son günlerde dilimize getirmeye dahi haya ettiğimiz iğrenç saldırılara giriştiğini belirterek, “Bu bağlamda Gazze’de bulunan Şifa Hastanesi’ne yönelik akıl almaz bir saldırı başlatan işgalciler, hastane içerisindeki çok sayıda kadına tecavüz etti. Yapmış oldukları son insanlık dışı saldırılarla niyetlerini ortaya koyan Siyonistler, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “İsrail laftan anlamaz, güçten anlar” sözünün haklılığını da gözler önüne sermiştir. Değerli kardeşlerimiz; Müslüman kardeşlerimizin karşı karşıya bulunduğu Siyonist düşmanı defalarca konuştuk, defalarca telin ettik, defalarca lanetledik. Ancak görmekteyiz ki artık Siyonist düşman kadar o zalimlere zulmetme cesaretini veren İslam ülkelerinin liderlerini de konuşmamız gerekmektedir. Artık Siyonist düşman kadar Siyonist zalimlere ekonomik anlamda can damarı olan İslam ülkelerinin liderlerini de konuşmamız gerekmektedir” diye konuştu.

“Kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor”

Bugün ki acı tablonun en büyük sebebinin İsrail rejimine karşı aciz bir siyaset yürüten İslam ülkelerinin liderleri olduğunu vurgulayan Şenel, “Ey İslam ülkelerinin liderleri; Allah’tan korkun, İslam’a sarılın, dinimizin izzetini kuşanın! Sizin acizliğiniz yüzünden Gazze’de kadınlarımız tecavüze uğruyor. Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücadele vermiyor.  Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücadele ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Tam da bu noktada siyasi gaflet zincirlerine yeni halkalar ekleyip Hamas’ı terör örgütü olarak yaftalamaya çalışanlara da en sert tepkiyi göstermek boynumuzun bir borcudur. Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları bugün Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları bugün Filistin direnişinin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“Gazze’yi desteklememek cihattan kaçmaktır”

Aksa Tufanı Operasyonu’nun sonrasında yaşanan sürecin inançlı ve şuurlu insanların üzerine bir sorumluluk yüklediğini, Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları olarak bu sorumluluk bilinci doğrultusunda üzerlerine düşen vazifenin gereğini sonuna kadar yapma mücadelesi içerisinde olduklarının altını çizen Şenel, “Bugün Siyonist İsrail zulmü karşısında onurlu ve vicdanlı insanlar büyük bir mücadele verirken toplumun birçok kesimi bu insanlık mücadelesinde ne yazık ki sınıfta kalmıştır. Öyle inanıyoruz ki tarih Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail ile ticarete devam edenleri de bu ticaretleri engelleyemeyenleri de ve talihsiz argümanlarla bu ticareti meşru göstermeye çalışanları da yazacaktır. Kıymetli katılımcılar sözümüzü geçtiğimiz günlerde alimlerimiz tarafından Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile sonlandırmak isteriz; “Gazze’yi desteklememek cihattan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkanlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayri
Hayri - 1 ay Önce

Filistin e yardım etmeye gerek yok israil e destek vetmesek yeterdi onlara... Herkes laf ile süslüman. Hiç bşr siyasi veya toplumsal kuruluşun bu konuda samimi olduğuna inanmıyorum

SIRADAKİ HABER