AGD Mısır’da ki İdam Kararlarını Kınadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Mısır’da ihvan-ı müslimin üyelerine verilen idam kararınını kınadı.

AGD Mısır’da ki İdam Kararlarını Kınadı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Mısır’da ihvan-ı müslimin üyelerine verilen idam kararınını kınadı.

Yaptığı açıklamada emperyalist güçlerin yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ülkeleri ve halkları birbirine düşürmeye devam ettiğini belirten Şenel, “Biz biliyoruz ki bölgemizde ve ülkemizde yaşanan her türlü kaosun ve zulmün arkasında bu güçlerin kendilerini daha da ayrıcalıklı kılmaya yönelik çıkar hesapları var.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Bangladeş’te yaşanan siyasi idamlardan sonra Mısır’da İhvan-ı Müslim’in 529 üyesi hakkında verilen idam cezası kararının kaygı verici olduğunu kaydeden Şenel, “Hatırlanacağı üzere Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş bir hükümet, 3 Temmuz’da darbe ile görevden uzaklaştırılmış, akabinde darbeye tepki gösteren sivil halka karşı dünyanın gözleri önünde katliam yapılmış ve hukuksuz bir şekilde binlerce insan tutuklanmıştı. Bu şartlar altında görev yapan yargının bağımsız, güvenilir ve adil olmadığı da aşikardır. Kaldı ki toplam 20 dakika süren, gazetecilerin ve savunma avukatlarının bulunmadığı bir duruşmada, dakikada 26 idam kararının verilmesi de kararların siyasi olduğunun bir göstergesidir. Öte yandan işgalci İsrail, Filistin topraklarında küstahça hareketlerine devam ediyor. Gazze’de yaşayan Müslümanlara yönelik ambargo giderek ağırlaşmaktadır. Terörist İsrail askerleri bu topraklarda cinayet işlemekten geri durmamaktadırlar. Aynı şekilde Mescid-i Aksa’ya 55 yaşından küçük Müslümanların girmesine müsaade etmeyen İsrail, Batı Şeria topraklarında da uluslar arası hukuku hiçe sayarak konut yapımına devam etmektedir. Filistinli Müslümanlar Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu yerlere giremezken, Yahudi yerleşimciler Müslümanların yaşadığı mahallelerde her türlü mütecavizliği yaparak serbestçe dolaşabilmektedirler.” diye konuştu.

Kitle iletişim araçları ile oluşturulan yapay gündemler ve gruplaşmaya yol açan çatışmaların da emperyalizmin bir tuzağı olduğuna dikkati çeken Şenel, şunları söyledi: “Olup bitenlerin çoğu bir toplum mühendisliği çalışmasıdır. Gerektiğinde siyasi iradeye, gerektiğinde muhalefete ve de gerektiğinde bizzat halk iradesine ayar vererek kazanımlarını korumanın ve artırmanın peşindedirler. Her kritik dönemde farklı bir tezgahla gündemi şekillendirmekte ve insanların sağ duyu ile hareket etmesini engellemektedirler. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinden olan can emniyeti, mal emniyeti, nesil emniyeti, akıl emniyeti ve inanç emniyeti yok sayılarak kıyıcı bir anlayışla yeryüzüne barış getirmek mümkün değildir. Zulüm ve tahakküm asla ebedi olamaz. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada aklıselim mutlaka galip gelecektir. Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi olarak diyoruz ki bize düşen hakkı üstün tutan bir anlayışla adil bir düzene dayanan Yeni Bir Dünya’yı kurmak için yürüyüşümüze devam etmektir. Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanların temel hak ve özgürlüklerini gözetecek İslam Birliği mutlaka tesis edilecektir.”
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER