AGD Şehitler Gecesi düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, şehitleri anmak ve anlamak üzere “Şehitler Gecesi” programı düzenledi.

AGD Şehitler Gecesi düzenledi

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Berzah Atabeg’in Kur’ân-ı Kerîm’i tilavetiyle başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çeşitli STK temsilcileri katıldı.

Şehitleri anlatan sinevizyon gösterisiyle devam eden programda konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, “Bu programlarla birlikte, Hak yolunda izzetli bir ömür yaşayıp, emaneti Rab’lerine en güzel şekilde teslim eden şehitlerimizi anmak, şehadet ruhunu ve anlamını kavramayı arzu etmekteyiz” dedi. 

AGD tarafından Gümüşhane’de yapılan faaliyetlerden de bahseden Ustakurt, katılımcılara faaliyetlerine olan desteklerden ötürü teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Program Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Topal’ın deprem şehitleri için yazdığı “Kara Gözlü Çocuk” şiiri ve öğrenciler tarafından ülkemiz ve İslam dünyasındaki bazı şehitlerin tanıtıldığı oratoryo gösterileriyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise içinde bulunduğumuz dünyanın, insanın hayat serüveni içerisinde kısıtlı bir zaman dilimi olduğunu hatırlatarak insan hayatının ruhlar alemi, ana rahmi, dünya hayatı, berzah/kabir hayatı ve ahiret/cennet ve cehennem hayatı olarak 5 merhaleden teşkil ettiğini söyledi.

Ağırman konuşmasını şehadet arzusu ve cennette buluşma duası ile sonlandırdı.
 
 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2024, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER