AGD'den İstanbul ve Kocaeli'ye Fetih Çıkarması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi hafta sonu İstanbul’a ve Kocaeli’de yapılan fetih kutlamalarına adeta çıkarma yaptı.

AGD'den İstanbul ve Kocaeli'ye Fetih Çıkarması
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi hafta sonu İstanbul’a ve Kocaeli’de yapılan fetih kutlamalarına adeta çıkarma yaptı.

Program hakkında bilgi veren AGD Gümüşhane Şube Sekreteri Mehmet Fatih Öden, “Cuma günü büyük bir otobüsle öğrenci kardeşlerimizle Gümüşhane’den İstanbul’a hareket ettik. Cumartesi günü genel merkezimizin seccadeni de al gel sloganıyla Ayasofya’da Kabe imamlarından Abdullah Basfar’ın kıldırdığı sabah namazına 100 bin kişi katıldı. Kılınan namazdan sonra Kabe imamı Abdullah Basfar Ayasofya’ın tekrar cami olarak açılması için ve Somada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı. Güney Afrika’dan katılan Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Abdurrahman Sadien verdiği Kur’an Ziyafetiyle gönülleri mest etti. Ayasofya programından sonra öğrenci kardeşlerimizle Eyüp Sultan Türbesi, Sultan Ahmet Camii, Necmettin Erbakan hocamızın mezarını ve önemli yerleri ziyaret ettik.  İstanbul’daki programımızdan sonra İstanbul’un fethi kutlaması için Kocaeli İsmet Paşa Stadyumuna hareket ettik. İstanbul’un 561. Fetih  kutlamasına  Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sivil toplum kuruluşları, İslam ülkelerinden misafirler, Dünya Kuran-ı Kerim birincileri ve Kabe İmamı da katıldı. İstiklal marşıyla başlayan fetih kutlaması yapılan konuşmalar, spor gösterileri, dünya hafızlarının verdiği Kur’an ziyafeti ve Grup Genç, Yusuf Karaburç gibi sanatçılarının seslendirdiği ezgiler ve marşlarla sürdü.” dedi.

Kabe imamı Abdullah Basfar’ın bütün İslam aleminin, mazlumların ve tüm insanlığın saadeti için yaptığı duanın duygusal anlar yaşattığını belirten Öden, yapılan duadan sonra fethin canlandırılması ve havai fişeklerle fetih şöleni nihayete erdi ve fetih kutlamasından sonra öğrencilerle birlikte Gümüşhane’ye döndüklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER