Aile bütçesine anne eli

Gümüşhane’de yaşayan evli ve dört çocuk annesi Güldeniz Coşkun, yaptığı ev yemeklerini sosyal medya aracılığıyla pazarlayarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. 

Aile bütçesine anne eli

Gümüşhane’de yaşayan evli ve dört çocuk annesi Güldeniz Coşkun, yaptığı ev yemeklerini sosyal medya aracılığıyla pazarlayarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. 

Bir süre Kur’an kursu öğreticiliği yaptıktan sonra önlisans eğitimini lisansa tamamlamaya çalışan Coşkun, yaklaşık 10 yılık network deneyimi sahibi. Yerli firmalarla çalışıp bir yandan da ek iş olarak ev ekonomisine katkıda bulunan Coşkun, 4 aydır ev yemekleri yapıp açtığı sosyal medya hesabı vasıtasıyla servis yapıyor. Coşkun ayrıca haftada 6 gün de sabahları fırınlara yaptığı börekleri satıyor.

Bir akrabasının kuşburnu reçeli istemesiyle bu işe başlayan Coşkun, ilk başlarda tereddüt etse de daha sonra yapabildiğini görünce işi sürdürmeye karar verdi. Haftada 6 gün sabahları fırınlara yaptığı börekleri satan Coşkun, ev yemeklerini sosyal medya hesabından paylaşarak özellikle çalışan kadınlardan siparişler almaya başladı. Ailesinin de desteği ile işine devam eden Coşkun, aldığı siparişleri de kendisi teslim ediyor.

“Kadınların Sesi Olmak İstiyorum”

Kadınların yaptıkları işlerin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, “Kendi toplumumuzda ne yazık ki ev hanımlarına gerekli imkanlar tanınmadığı için benim gibi bir çok ev kadınları hayallerini gerçekleştiremiyor. Tek istediğim destek verilmesi çünkü ben bu işi bir kere yapmak istemiyorum, devam ettirmek istiyorum. Bu tarz hayali olup gerçekleştiremeyen bütün kadınlarında sesi olmak istiyorum. Belediye Başkanımız Ercan Çimen'den bize bir yer gösterip haftanın belirli günlerinde stant açabileceğimiz bir yer ayarlamalarını ve bize destekte bulunmalarını istiyoruz. Önceden çok içine kapanık bir insandım şimdi çok daha iyi iletişim kurabiliyorum çalışmayı ve bir şeyler öğrenmeyi çok seviyorum" dedi.

“Tek Hayali Kendi İşyerini Açmak”

Tek hayalinin kendi işyerini açmak ve daha çok kitleye ulaşmak olduğunu söyleyen Coşkun, Gümüşhane Belediyesi’nden kendisi ve kendisi gibi aile bütçesine destek olmaya çalışan kadınlara destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

“Kadınlar Olarak Destek Bekliyoruz”

Belediyenin aile bütçesine katkıda bulunan tüm kadınlara destek olması için çağrıda bulunan Coşkun, “Henüz kendimize destek verildiğini veya geri dönüş yapıldığını görmedik. Benim gibi destek bekleyen çok kadın var ve ben tüm kadınlara ışık olmak istiyorum. Biliyorum zor olacak ama bize yeterli imkan ve destek verilirse kadının altından kalkamayacağı yük yoktur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen sesimizi duysun. İmkanlarımız kısıtlı, bu yüzden biz evde çalışan kadınlara destek çıkılmasını umuyoruz" diye konuştu.

Evde çalışan kadınlara söylenen sözlerin kendisini üzdüğünü ifade eden Coşkun, “Nasıl yapıyorsun, çocuklarla zor olmuyor mu gibi sözler beni üzüyor. Ev kadını da her şeyi yapar. Devlet dairesinde çalışan kadınlara böyle bir şey denilmiyor ama evde çalışan kadınlara bu sözler söylendiğinde bu durum beni üzüyor” şeklinde konuştu.

Haber: Meryem Karadağ

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER