Aile Eğitimi Kursiyerlerine Sertifika

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ”7-19 Yaş Aile Eğitimi” kursunu tamamlayan annelerin sertifikaları verildi.

Aile Eğitimi Kursiyerlerine Sertifika
Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ”7-19 Yaş Aile Eğitimi” kursunu tamamlayan annelerin sertifikaları verildi.

7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı 7 ile 19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin veya bu çocukların bakımından bizzat sorumlu kişilere çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü projeleri kapsamında geliştirilmiş program İmam Hatip Ortaokulu ve velilerine yönelik yapıldı. 2 ayrı grupta 40 velinin katıldığı eğitim 40 saat boyunca gerçekleştirildi.

“EVLATLARINIZ GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ ŞEKİLLENDİRECEK”

Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen sertifika törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, velilere hitaben “Sizin çocuklarınız geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek. Siz geleceğin annelerisiniz. Ebeveyniler yetiştirdikleri çocuklar kadar çağa uyumlu olup kendilerini geliştirmeli, yoksa aksi takdirde velisi olduğunuz çocukların olumlu gelişmelerine katkı sağlayamazsınız. Hepimizin ailesinde sorunlar vardır. Hepimizin evinde mutlaka yangın vardır. Bu yangını söndürmenin ve olayları kontrol etmenin tek yöntemi vardır oda evdeki yeni nesiller kadar donanımlı olmaktır.” dedi.

“NEDEN GÜMÜŞHANE’DEN BİR BAŞBAKAN ÇIKMASIN, NEDEN ONUN BİR ANNESİ SİZ OLMAYASINIZ”

“Neden Gümüşhane’den bir Başbakan çıkmasın, neden gelecek Başbakanın annesi siz olmayasınız” diye konuşan Şahinkaya, “Bu anneler sizlerden çok farklı değiller. Bizden ne isterseniz 24 saat sizin emrinizde olacağız. Talepleriniz bizim için emir yerinde olacak. Okullara sık uğrayıp eğitimcilerle istişare halinde olmanız çocuklarımızın geleceği için çok yararlı olacaktır. Başarı istiyorsanız, güçlü evlat ve nesil istiyorsanız, okullardan irtibatınızı kesmeyiniz. Bu kursa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum, inşallah başka kurslarda da beraber olmak dileği ile saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene Şahinkaya’nın yanısıra Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Şube Müdürleri Adem Doğan ve İlhan Yıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, öğretmen ve kursiyerler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER