'AK Davanın Kirli İlişkilerde Yer Alması Mümkün Değildir'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ diyerek, siyasi süreci kendi ekonomik süreci haline dönüştürmek isteyenlerin AK dava içerisinde yer almasının mümkün olmadığını söyledi.

'AK Davanın Kirli İlişkilerde Yer Alması Mümkün Değildir'
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ diyerek, siyasi süreci kendi ekonomik süreci haline dönüştürmek isteyenlerin AK dava içerisinde yer almasının mümkün olmadığını söyledi.

Amacının sadece Gümüşhane’nin kalkınması için gece- gündüz demeden hizmet etmek olduğunu vurgulayan Aydın şunları söyledi:  “Gümüşhane’mizin hızla büyümesi için vermiş olduğumuz taahhütleri tek tek yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Prof. Dr. Yahya Doğan ile Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvenerek Gümüşhane’mize üniversite sözü vermiştik. Çünkü Gümüşhane’nin geleceğinin bağlı olduğu unsurlardan en önemlisi üniversite idi. 2008 yılında değerli hocamız Sayın Doğan ile vermiş olduğumuz kanun teklifi ile üniversitemiz kuruldu. Kurulan üniversitenin gelişmesi için yeni çalışmalara ihtiyaç vardı. Birinci sorunu olan bütçesi konusunda hükümetimiz ve sayın başbakanımız son kurulan 25 üniversite içinde en yüksek bütçeyi Gümüşhane üniversitemize verdi. İkinci sorun Üniversite alanı ve içindeki milli eğitime ait binaların üniversiteye devri meselesi idi ve bu konuda kısa zamanda halloldu ve YIBO binalarını üniversitemize devrettik. Üçüncü önemli konu kampüs içindeki karayollarına ait alanın devri idi. Büyük uğraşlar sonucu Ulaştırma Bakanından sözü, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan ödeneği alınarak karayolları alanı üniversitemize devredildi. Birkaç ay içinde Akçakale’de yapılan karayolları tesisleri tamamlanınca kampüs içindeki bölge üniversitemize devrolunacak. Dördüncü meselemiz öğrenci sayısı idi. Kurulduğunda 2500 civarında olan öğrenci sayısı bugün 15 000’ i aştı. Emek ve çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın hocaya ve tüm öğretim üyesi arkadaşlara şükranlarımızı sunarım. Sadece il merkezinde değil tüm ilçelerimizde üniversitemize ait kampüsleri 2010 yılında tamamladık. Durum böyle giderken artan öğrenci sayısının en önemli konusu olan konaklama sorununu çözmek oldu. Bu konuda da ilk günden itibaren Prof. Dr. Yahya Doğan hoca ile yoğun çalışmalar sonucu kampüs içindeki 700 yatak kapasiteli yurt binalarına Mühendisliğin kullandığı binaları da ekleyerek 1500 yatak kapasitesine ulaştırdık. Bunu da yeterli bulmayıp özelleşen TEDAŞ’ a ait binaları bizzat başbakanımızın izniyle özel idaremize oradan da YURTKUR’ a devrettik ve Gümüşhanevi hazretleri ismiyle ek olarak yaklaşık 700 yatak kullanıma açıldı. Bu da yeterli görülmeyip yatırıma aldırıp ihalesini yaptırıp şimdilerde de öğrenci alınımına başlanacak 750 yatak kapasiteli yeni yurt binasını tamamladık. Bunlar ile de yetinmeyip şimdilerde 1000 yatak kapasiteli yurt yapımını yatırım planına alma noktasındayız. Bizler bu çalışmaları yaparken hemşerilerimizde üstüne düşeni fazlalıkla yaparak bizlere emanet olarak gelen öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yaptı. Allah hepsinden razı olsun. Hem evlerini açan ailelerden hem de müteşebbis olarak özel yurt yapanlardan. Ayrıca Gençlik Spor Bakanlığımız 15 yıllığına kiralamak kaydıyla özel şahsiyetleri yurt yapmaya davet etmektedir. Bunu da özellikle yatırımcı kardeşlerimizin bilmesi gerekmektedir.

YURT KONUSUYLA İLGİLİ ADI GEÇENLER KAMUOYUNU AYDINLATSIN

Başından beri büyük bir heyecanla kuruluşu, gelişimi ve büyümesi için elimizden gelenleri yapmaya çalışırken bazen bu hassasiyetlerden uzak gelişmeler yaşanmaktadır ve şehrin gündemine oturmaktadır. Bir taraf şehrin ve üniversitenin gelişimini düşünürken bir taraflarında bu süreçten nasıl ekonomik kazanım elde ederim düşüncesi olduğu konuşulmaktadır. Elbette büyüyen gelişen ekonomiden hak eden payını almalıdır. Bu gerçekten kaçınılmaz. Ama ve lakin ahlaki, etik ve kamu vicdanını rahatsız etmeden olmalıdır. Son günlerde yurt kantinlerinin işletilmesi meselesindeki oyunlar AK davayla ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. AK davanın kirli ilişkilerde yer alması hiçbir zaman mümkün değildir. Eğer AK davanın içinde olup siyasi gücünü ekonomik güce dönüştürmek isteyenler varsa bu dava en kısa zamanda bunları ifraz edecektir. Hiç kimsenin ahlaki olmayan yollarla bir başkasının rızkına musallat olması kabul edilemez. Şehrin gündemine düşen konuların gerçek olmadığını umut ederek şehrimizin AK ve emin olması açısından bahsi geçen konularda ismi geçen kişilerin açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatması en dürüst davranış olacaktır. Söyleyeceklerimizi "siyasetin tek limanı ahlaktır" cümlesi ile bitirerek yeni açılacak eğitim döneminde Üniversite yönetimimize ve öğrencilerimize hayırlar diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER