AK Parti’den kadınlar için kermes

Gümüşhane AK Parti İl Kadın Kolları teşkilatı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle kermes düzenledi. Kermeste Gümüşhaneli kadınların el emekleri ile ürettikleri ürünler sergilendi.

AK Parti’den kadınlar için kermes

AK Parti İl Kadın Kolları Ekonomi İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanlıkları tarafından AK Parti’li belediyelerin bulunduğu illerde 12-18 Aralık 2021 Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında 18-21 Aralık tarihleri arasında kermes düzenlendi. 

Gençlik Parkı’nda düzenlenen kermeste Gümüşhaneli üretici kadınlar el emeklerini sergiledi. 4 gün boyunca süren kermesten elde edilen gelirler üretici kadınların ev ekonomisine katkı sağladı. 

“Üretici kadınlara katkı sağlandı”

Kermesle Gümüşhaneli üretici kadınlara destek sağlandığını dile getiren AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, “İl Kadın Kolları Ekonomi İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanlıkları tarafından 12-18 Aralık 2021 Kapsamında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası tutumlu olmanın yatırım yapmanın yerli malı üretiminin ve tüketiminin önemini vurgulamak amacıyla 18-21 Aralık 2021 tarihleri arasında Belediyesi AK Parti’de olan illerde il belediye başkanlığıyla birlikte bu haftayı düzenledik. Bu kermes kadınların el emeği ile ürettikleri yöresel ürünleri sergilemesi için yapıldı. Kadınlar ellerinde ürettikleri emekleri satışa sundu vatandaşlar da alışveriş yaptı. Kadınlarımız 4 gün boyunca satışlarını yaptılar. Buradan sağlanan gelirle üretici kadınlara katkı sağlandı” dedi. 

Gümüşeller Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Öznur Parlak de, “Bugünün önemi Kooperatifçiler Günü olduğu için kooperatifimizle beraber 81 ilde düzenlenen AK Parti Kadın Kolları Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasına biz de katılım sağladık. Ürettiğimiz ürünlerin burada pazarlanmasını ve görünmesini sağladık” diye konuştu.  

“Yerli malını herkesin kullanmasını bekliyoruz”

Herkesin yerli malı kullanması gerektiğini dile getiren Gümüşeller Kadın Kooperatifi üyesi Duygu Sena Kurt ise “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası için burada bulunuyoruz. Bu programı AK Parti Kadın Kolları gerçekleştiriyor. Kendi ürettiğimiz yerel ürünlerimizi burada sergiliyoruz. Herkesi bekliyoruz, yerli malı Türk’ün malı herkes onu kullanmalı düşüncesiyle, yerli malını herkesin kullanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Üretici Nuriye Çetin de “Gümüşhane Belediye Başkanımızın bize sağladığı bu imkandan dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti Kadın Kollarımız bize destek oldular. Herkes el emeğini sergiledi. Ben de ürünlerimi buraya getirdim ve satışımı yaptım” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER