Akçay isyan etti

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Şube Başkanı Murat Akçay, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgınında üniversitelerin açılmaması durumunda neredeyse 12 ay kapalı kalma tehlikesi olan işyerleri olduğunu belirterek şartsız destek talebinde bulundu.

Akçay isyan etti

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Şube Başkanı Murat Akçay, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgınında üniversitelerin açılmaması durumunda neredeyse 12 ay kapalı kalma tehlikesi olan işyerleri olduğunu belirterek şartsız destek talebinde bulundu.

“Bazı işletmeler neredeyse süreç başladığından beri neredeyse 12 ay kapalı kalma tehlikesiyle karşı karşıta bırakılmıştır”

Yaptığı açıklamada Gümüşhane esnafının büyük bir kısmının Gümüşhane Üniversitesi yönetiminden yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağıyla ilgili resmi bir açıklama beklediğini kaydeden Akçay, “Belirsizlik insanlar üzerinde çok büyük baskı oluşturmaktadır. En kötü karar en iyi karasızlıktan çok daha belirleyicidir. Süreç kulaktan dolma açıklamalar veya varsayımlar üzerinden yürümekte buda var olan sıkıntıları daha içinden çıkılmaz bir hale sürüklemektedir. Öyle ki yapılan resmi olmayan açıklamalar eğer doğru ise bazı işletmeler neredeyse süreç başladığından beri neredeyse 12 ay kapalı kalma tehlikesiyle karşı karşıta bırakılmıştır” dedi.

“Okullar gerekli önlemler alınarak ilgili yerlerle istişareler edilerek açılmalıdır”

Salgın sürecinde hiçbir dahli olmayan okullar ve öğrencilerin tecrit edilirken süreci tetikleyen unsurlara olayı durduracak müdahaleler yapılamadığını savunan Akçay, “AVM’lerin, otellerin, düğünlerin, cenazelerin, şehirler arası gidiş gelişlerin, turizmin, şehirler arası yazlık tatilcilerin, ibadet yerlerinin, pazar meydanlarının ve benzer virüsü transfer ederek alınan karar ve kuralların esnetilip ve hatta uygulanamaz hale gelmesiyle vaka sarılarını devasa bir şekilde artıran yerlerin açık tutularak okulların açılmaması anlaşılır gibi değildir. Elbette önce sağlıksa yapılan bu hatalı uygulamalar ivedilikle sonlandırılmalı, reel ve gerçekçi kararlar alınarak acilen uygulamaya konulmalıdır. Yoksa öncede belirttiğimizi gibi bu süreçte hiç bir dahli olmayan okullar gerekli önlemler alınarak ilgili yerlerle istişareler edilerek açılmalıdır” diye konuştu.

“Bizler iş insanı olarak sağlıkçılar ve öğrencilerle birlikte en çok mağdur olan kesimiz”

Gümüşhane gibi nüfusu az olan şehirlerde alınacak katı tedbirlerle sürecin yönetilebileceğini, vaka sayısının azaltılabileceğini vurgulayan Akçay, “Bizler iş insanı olarak sağlıkçılar ve öğrencilerle birlikte en çok mağdur olan kesimiz. Gümüşhane gibi bir yerde sektörel bazlı yatırım yapmak ayrıcalıklı yürek isteyen risk alıp cesaret gerektirir. Ancak 12 aylık bir süreci hiç kimse öngöremez kimse cesaret edip böyle bir yatırıma yönelemez. İstihdam sürdürülemez. Sürecin başlangıcındaki kurallar esnetilmeden ve süreçten ders alınarak ilave edilecek kurallarla süreç kontrol altına alınabilir, okullarda üniversite de yüz yüze eğitime açılabilir. Tersi bir durumda yetkililerce süreçten direk ve en direk etkilenen kesimler tespit edilerek gerekli ekonomik destekler şartlar öne sürülmeden desteklenmeleri sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 4 yıl Önce

Hahahaha yoruma bak, esnaf zor durumda diye öğrencilerin gelmesi gerekiyormuş. Siz esnaf olsaydınız öğrencinin kıymetini bilip onları enayi yerine koymazdınız. Sizlere çok güzel oldu.

Şahsına Münhasır
Şahsına Münhasır - 4 yıl Önce

Hani öğrencinin Gümüşhane'ye faydası yoktu???
Diyelim sayın başkanımızın dediği gibi okulları açtılar, 20 binden fazla öğrenci Gümüşhane'ye geldi. hani olur ya bunlardan bir ya da bir kaç tanesi hastalanır da hayati tehlikesi olursa!!! kıymetli başkanımız bunun sorumluluğunu üstlenmeye, vebalini ödemeye hazır mı? Her şey para değil başkanım. Sağlık da önemli... ne kadar önlem alsanız da istişare etseniz de illa ki bu virüs yayılır. 20 bin öğrenci diyoruz kolay değil.

Fiyatlar kazık
Fiyatlar kazık - 4 yıl Önce

Fiyatlar böyle kazık olursa öğrenciyi memuru yolunacak kaz görürlerse daha çok aç kalırlar . Açgözlü olmamak lazım dükkana gelen müşterinin yüzüne bakmayan , 1 kuruş fiyat düşmeyen esnaflık olmaz. LPG bile Ankara 3.50 lerde Trabzonda 3.75 gümüşhanede 4.14 bu kadar fark olmaz milletde almaz işte

Esnaf kredisi alamiyoruz
Esnaf kredisi alamiyoruz - 4 yıl Önce

200 bin kredi için 300 bin lik ev arsa teminat istiyor 3 esnaf veya 3 memur kefil isteniyor esnaf bıçak kemiğe dayandi kooperatif yardımcı olmuyor kural bu olduğunu söyleniyor. Aynı kredi farklı ilerde rahat kulanilir iken neden

Mehmet Gürhan KAYAALP-AKADEMİ KIRT.FOTOKOPİ
Mehmet Gürhan KAYAALP-AKADEMİ KIRT.FOTOKOPİ - 4 yıl Önce

MURAT BAŞKANIM KONUYA ÇOK GÜZEL DEĞİNMİŞSİNİZ.
DURUMDAN DİREK 12 AY DA ETKİLENEN ESNAFLARIN TESPİT EDİLEREK ,
BANKALAR TARAFINDAN YADA OLABİLECEK YERLERDEN HER HANGİ BİR ŞART KOŞULMAKSIZIN VE SİCİL , TAKİP GÖZETİLMEKSİZİN ACİL VE FAİZSİZ UZUN VADELİ BİR ÇÖZÜMÜN GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR. ( Kİ ; KALDIKİ KÜÇÜK DÜKANLAR KAPALI KALSIN HASTALIĞI YAYMASIN, BÜYÜK MAĞAZALAR AÇIK KALIN HİZMET AKSAMASIN!!!??? PARALAR ORALARA A- 101, BİM , ŞOK VE MİGROSLARA... BİDE ÜSTELİK KIRTASİYE'Yİ DE KOYUN SATIN...ACİLEN GÖRÜŞÜLMESİ GEREKMEKTEDİR.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN.

TR
TR - 4 yıl Önce

su habere bakıyorumda resmen ögrenciyi gelir kaynağı yapmazsınız esnaf ve ev sahipleri fiyatları çok fazla ögrenci evlerinin kirası o kadar fazla ki sanki evimizin altında metro geçiyo devlet düzenleme yapmak zorunda bu böyle olmaz.

SIRADAKİ HABER