Akçay’dan D-Smart’ın haksız gümüşhane operasyonuna tepki

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Arvato Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş’nin Gümüşhane’deki lokasyonunu kapatması ve Gümüşhaneli çalışanları mağdur etmesine tepki gösterdi.

Akçay’dan D-Smart’ın haksız gümüşhane operasyonuna tepki

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Arvato Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş’nin Gümüşhane’deki lokasyonunu kapatması ve Gümüşhaneli çalışanları mağdur etmesine tepki gösterdi.

Yapılan bu yanlıştan dönülmesi için D Smart firmasına taleplerini ilettiklerini kaydeden Başkan Akçay, Gümüşhane insanına yapılan bu haksız operasyona ilk günden beri karşı olduklarını, yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Akçay’ın yetkililere ilettiği yazı şu şekilde:

D SMART FİRMASININ HAKSIZ GÜMÜŞHANE OPERASYONU

Eski ünvanı Arvato Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş, yeni ünvanı ise Mayen Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş olarak şehrimizde hizmet veren firma, D Smart şirketi ile yapmış olduğu sözleşme kapsamında, D Smart’a müşteri hizmetleri desteği sunarak, Gümüşhane de 325 çalışan ile büyük bir istihdam sağlamaktaydı.

D Smart Şirketi geçtiğimiz hafta sözleşme şartlarına aykırı bir şekilde tek taraflı olarak Mayen Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş ile olan sözleşmesini fesih ederek çalışmayı sonlandırdı ve akabinde hizmet alımı için Türk Telekom AssisTT şirketi ile yeni bir anlaşma yaptı.

AssisTT şirketinin ise lokasyonları başka illerde olduğu için artık Gümüşhane’den hizmet alınmayacak. Böylece D Smart firması şehrimizde ilk olarak kendi bünyesinde işe alınmış ve daha sonraki değişiklikler ile hizmet sağlayıcı firmalarda devir etmiş olduğu çalışanlarını da meydanda bırakarak Gümüşhane’den çıkıyor. 

Çalışanlarımızın mağdur olmaması için D Smart firması yeni tedarikçisi olan AssisTT şirketi ile Gümüşhane lokasyonunda devam etmek zorundadır. Ya da D Smart firması Mayen Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş ile olan sözleşmesi gereğince Gümüşhane deki 325 çalışanı tekrar D Smart çalışanı olarak kendi bünyesine almalıdır. Sözleşme şartları ve etik kuralları ise bunu gerektirir. Ancak D Smart firması sözleşme şartlarını yerine getirmemiştir. Gümüşhane iş alanları olarak çok fazla alternatifleri olan bir şehir değildir.

D Smart’ın AssisTT şirketi ile anlaşarak Gümüşhane’den çıkma sebebi acaba istihdam yönünden daha cazip olan 6. Bölge lokasyonlarında çalışmayı mı tercih etmelerinden kaynaklanıyor. Eğer böyle ise; D Smart’ın bu operasyonundan da bir kere daha gördük ki 5. Bölgede olan Gümüşhane ilimiz, 5. Bölge ile 6.bölge arasındaki teşviklerin farklılığından zarar gören taraf olmuştur.

2012 yılında ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyi bakımından 6(altı)bölge sınıflandırması da bugün itibari ile güncelliğini kaybetmiştir.

Hükümetimizin değerli bakanları, değerli Maliye Bakanımız, değerli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyi bakımından bölgeler değerlendirilmesi yeniden güncellendirildiğinde Gümüşhane’nin de 6. Bölge kapsamındaki iller arasında olacağını göreceğiz. 

Bizlerin şahsi görüşü, 5. Bölgede bulunmak, şehrimize ekonomik olarak gözle görülen bir fayda sağlamadı. Yatırımcılar tıpkı D Smart firmasında olduğu gibi daha cazip yatırım imkanı bulunan illere kaçıyorlar. 6.bölgedeki illerle rekabet etme şansımız yoktur. İstihdam ve üretimi artırmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve hayata tutunabilmek için Gümüşhane ilimizin de sektör ayrımı yapılmadan mevcut ve yeni işletmelerde üretim ve istihdam şartı ile 6.bölgede sayılmalıdır.

Sayın D Smart yetkililerinin, hükümetimizin iller arası ve bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarına ters düşen, muhalefet yapan bu yanlış operasyondan döneceğini düşünüyor ve bekliyoruz. Ayrıca sözleşme şartlarınızda bunu gerektirir.

Bir tarafı inşaa ederken bir tarafı yıkmak, ülkeye hizmet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. D Smart olarak, Mayen Telekomünikasyon A.Ş. şirketi ile çalışmak zorunda değilsiniz. Ancak yeni tedarikçiniz AssisTT şirketi ile Gümüşhane lokasyonunda çalışmanız için de hiçbir engel olmadığı kanaatindeyiz. Gümüşhane gibi küçük bir ilimizde ve pandemi sürecinin devam ettiği bu zor günlerde 325 kişinin işsiz kalmasına sizlerin de razı olmayacağını düşünüyorum. D Smart olarak merkezi hükümetimizin uygulamalarına ters düşen ve Gümüşhane’ye haksızlık yaptığınız bu yanlış uygulamadan vazgeçmenizi bekliyoruz.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER