Akçay'dan Kargo Firmalarına Eleştiri

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, il genelinde faaliyet gösteren bazı kargo firmalarının yapmaları gereken işleri gerektiği gibi ve zamanında yerine getirmediğini öne sürdü.

Akçay'dan Kargo Firmalarına Eleştiri
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, il genelinde faaliyet gösteren bazı kargo firmalarının yapmaları gereken işleri gerektiği gibi ve zamanında yerine getirmediğini öne sürdü.

Yaptığı açıklamada kargo firmalarının kuruldukları günlerdeki performanslarının son yıllarda düştüğünü ve çalışanların rehavete kapıldıklarını kaydeden Akçay, bazı firmaların bir lakaytlık içerisinde görevlerini ihmal ederek, hizmet standart ve kalitelerini düşürüp, işlerine gereken önemi vermeyerek, onlarla çalışan mal sevk eden, evrak gönderen, koli yollayan iş adamları ve vatandaşların zor durumda kalmalarına sebebiyet verecek hale geldiklerini iddia etti.

Hiç bir kargo firması ve yetkilisinin yaptıkları işi bedava veya hayır hasenat için yapmadığını hatırlatan Akçay, “Kargo firmalarının ve çalışanlarının son zamanlarda ki bu vurdumduymaz tavırlarının izah edilebilir ve kabul edilebilir tarafı yoktur. İşlerine gereken önemi vermemeleri aldıkları yükümlülükleri zamanında yerine getirmemeleri, verilen emanetleri zaman zaman yanlış yerlere teslim etmeleri, bazen hiç teslim etmemeleri ve yetersiz elaman istihdam etmeleri insanları mağdur etmekten öteye geçmiştir. Tabi bu arada işini gerektiği gibi yerine getiren kargo firma ve yetkililerini bu söylemlerimizin dışında tutuyorum. Ancak bunların biri ikiyi öteye geçmeyecek kadar az olduğunu da belirtmek istiyorum. Kargo firmalarının ve yetkililerinin büyük bir çoğunluğu işlerine gereken önemi kesinlikle vermemektedirler. Bu firma ve kişiler işlerini yapıp daha iyi hizmet vermek yerine, yapılması gereken hizmeti nasıl daha fazla engelleriz zihniyeti içerisindedirler.” dedi.

GÜSİAD olarak Gümüşhane’de faaliyet gösteren ve işlerine gereken önem ve hassasiyeti göstermeyen kargo firma yetkilisi ve çalışanlarını uyaran Akçay, “Ya işlerine gereken önemi verip vermeleri gereken hizmeti en iyi şekilde yapacaklar yada bu firmaların yetkili ve çalışanlarını ilgili firma merkezlerine işlerini gerektiği gibi yapmadıklarından dolayı şikayet edip konuya gereken hassasiyeti göstermelerini isteyeceğiz. Eğer oralardan da bir sonuç alamaz isek konuyu Ulaştırma Bakanlığı nezdinde takip edip ilgili firmaları Ulaştırma Bakanlığına bildirip bu firmalar hakkında gerekenlerin yapılmasını isteyeceğiz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER