Alo 130 Hizmete Girdi

Güvensiz sanayi ürünlerinin bildirimi için ürün güvenliği şikayet hattı Alo 130 faaliyete geçti.

Alo 130 Hizmete Girdi
Güvensiz sanayi ürünlerinin bildirimi için ürün güvenliği şikayet hattı Alo 130 faaliyete geçti.

Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, güvensiz ürünlerin bildirimi için Bakanlık tarafından kurulan Alo 130 Ürün Güvenliği Şikâyet hattının hattın kurulmasındaki amacın güvensiz sanayi ürünlerinin bildirilmesi ve anında müdahalenin yapılması olduğunu söyledi.

Bu hat sayesinde vatandaşların sorunlu sanayi ürünlerini direkt olarak Bakanlığa şikayet edebileceklerini kaydeden Topaç, vatandaşların bu hat üzerinden satın aldıkları güvensiz ürünleri bildirdikten sonra Türkiye’nin neresinde olursa olsun gerekli denetimlerin anında gerçekleştirileceğini ve güvensiz ürüne yaptırım uygulanacağını söyledi.

“DENETÇİLER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR”

Bakanlığın 81 ildeki 600’ü aşkın denetçisinin yaklaşık bin 500 sanayi ürününü periyodik olarak incelediğini dile getiren Topaç, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, asansörlerden, iş makinelerine, otomotivden yangın söndürücülere, tarım aletlerinden sanayi ve mutfak tüplerine kadar birçok ürünün denetimini gerçekleştiriyor. Ayrıca Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan, akaryakıt, LPG istasyonları ve sayaçlarla ilgili hususların, hazır ambalajlı ürünlerin miktar kontrollerinde yaşanan sorunların da "130 Ürün Güvenliği Şikâyet Hattı”na bildirebilecek.” diye konuştu.

GÜVENSİZ ÜRÜNÜ BEKLEYEN YAPTIRIMLAR

İhbar ve şikayetlerin en kısa sürede işleme alınarak sonuçlandırılacağını ifade eden Topaç, tüketici ve kullanıcıların şikayetleri sonucunda gerekli incelemelerin yapılacağını, üründeki güvensizlik ya da teknik düzenlemelere, standartlara aykırılığın mahiyetine göre, ürünün üreticisi veya ithalatçısına idari para cezası, ürünle ilgili toplatma kararı, piyasaya arz yasağı gibi yaptırımların, orantılılık ilkesi çerçevesinde uygulanacağını kaydetti.

Topaç, şikâyet hattı ile piyasada güvenli ürünlerin dolaşımının sağlanmasını amaçladıklarını, tüketicilerde "güvenli ürün" bilincini oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER