Alperen Ocaklarından söyleşi

Gümüşhane Alperen Ocakları İl Başkanlığı ‘Türkiye Sevgisi İmandandır’ ve ‘İnsan Her Halukarda Seçer’ konulu söyleşi programı düzenledi.

Alperen Ocaklarından söyleşi
Gümüşhane Alperen Ocakları İl Başkanlığı ‘Türkiye Sevgisi İmandandır’ ve ‘İnsan Her Halukarda Seçer’ konulu söyleşi programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa yazar Ebubekir Kurban ve İbrahim Çolak konuşmacı olarak katıldı. "Türkiye Sevgisi İmandandır" ve "İnsan Her Halukarda seçer" konu başlıklarının irdelendiği programa özellikle öğrenciler ilgi gösterdi.

Program öncesinde konuşan Gümüşhane Alperen Ocakları İl Başkanı Cuma Zehiroğlu, edebiyatı olmayan toplulukların yok olmaya mahkum olduklarını belirterek, kendilerine düşen görevin ise edebiyata sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Türk eğitim sistemi ve Türk insanının kitap okuma alışkanlık ve istatistiklerini paylaşan Zehiroğlu, öncelikle Türkiye’ye mal olmuş aydınların, yazarların ve şairlerimizin tanınması gerektiğini dile getirdi.

Gençliğe ve topluma yazar, aydın ve şairlerin eserlerine sahip çıkıp, onların dertlendikleri ile dertlenip sahip çıkılması gerektiğine değinen Zehiroğlu, Türkiye’de ilköğretim süresince verilen kitaplardan 6 bin kelime öğrenildiğini fakat bu rakamın Avrupa’da 71 bin kelime olduğunu, Türkiye’de her 10 bin kişiden birisinin kitap okuduğunu fakat Japonya’da toplumun yüzde 14’ünün okuduğu hatırlatarak “Aydınlık geleceğimizin, bilgi sahibi, kültür sahibi ve değerlerine sahip çıkan, onları koruyan dinamikleri olmak için bol bol kitap okuyalım ve kendimizi geliştirelim.” dedi.

Zehiroğlu programın sonunda yazar Ebubekir Kurban ve İbrahim Çolak'a plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER