Alternatif sporlar arazide anlatıldı

Gümüşhane Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri uygulamalı saha eğitimi için araziye çıktı.

Alternatif sporlar arazide anlatıldı

Gümüşhane Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri uygulamalı saha eğitimi için araziye çıktı.

Torul ilçesine bağlı Arılı köyünde 38 kişilik BESYO öğrenci ekibi izcilik ve alternatif sporlar dersi için sahada eğitim aldı. Köyün kırsalında gerçekleştirilen uygulamalı arazi eğitimi renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrencilerinin saha bilgisini geliştirmek ve arazi şartlarında nasıl mücadele etmeleri gerektiği hususunda bilgiler aktarmak için böyle bir uygulama yaptıklarını kaydeden öğretim görevlisi Recep İmamoğlu, “Günümüz toplumunda şehirleşen ve teknoloji ile beraber bedensel aktivitelerden uzaklaşan bireylerin birlik bilinci içerisinde doğayı tanıma ve doğada hayatta kalma şartlarını anlamaları için bu etkinliği yaptık. Özellikle sporla iç içe olan BESYO öğrencilerini sadece sınıflarda ve salonlar da sporun yapılmadığını, doğanın aslında her şeyi içerisinde barındırdığını ve bunların da sporun temeli olduğunu görmelerini istedik” dedi.

Öğrencilerin zorunlu olmamasına rağmen tam katılım göstermelerinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İmamoğlu, “Katılımı zorunlu yapmadım. Ama buna rağmen derse katılım oranından daha yüksek oranda gelen oldu. Bu durum ister istemez bizi mutlu ediyor. Onların doğayla iç içe olmalarını sağlamak biz eğitmenlerin en temel görevlerinden birisi. Teknoloji ile bu kadar iç içe olan öğrencilerimizin doğaya bu kadar meraklı olması da etkinliğimizin ne derece doğru olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER