Aman nazar değmesin

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 2-8 Ekim tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Rakamlara göre Gümüşhane’de vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 4 oranında düştü.

Aman nazar değmesin

Tabloya göre Gümüşhane’de her 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir önceki hafta 220,18 iken 2-8 Ekim tarihleri arasında yüzde 4’’lük düşüşle 211,01 oldu. Bu rakamla Gümüşhane son 3 haftadır vaka sayısını düşüren illerden birisi oldu.

Geçtiğimiz haftalarda günlük ortalama 100-130 pozitif vakanın yerini son haftalarda günlük ortalama 70 ve altı sayıda pozitif vakaya bırakan Gümüşhane’de toplum önderleri tarafından sürekli "aşı olun" çağrıları yapılırken, sağlık çalışanları da vatandaşların aşı olması için her türlü imkanı sunuyor. 

Diğer yandan Sağlık Bakanlığı’nın artık verileri paylaşmaması nedeniyle Gümüşhane'de uygulanan Covid-19 aşı sayısı ve 1.doz aşı oranı artık sistemde gözükmezken Gümüşhane'nin 2 doz aşı yapılma oranı yüzde 66,1 olarak SARI kategorideki iller arasında yer aldı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER