Amerika ile sözleşme imzalandı

Gümüşhane Pestilzade Genel Müdürü Sabri Bul, 2 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve her geçen gün ürettikleri yeni ürünlerle birlikte dünya pazarına açıldıklarını, ilk ihracatları ise İngiltere’ye yaptıklarını söyledi.

Amerika ile sözleşme imzalandı

Gümüşhane Pestilzade Genel Müdürü Sabri Bul, 2 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve her geçen gün ürettikleri yeni ürünlerle birlikte dünya pazarına açıldıklarını, ilk ihracatları ise İngiltere’ye yaptıklarını söyledi.

Genel Müdür Bul, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada, Pestilzade İşletmesinin gıda mühendisi eşliğinde Helal Gıda Sertifikalı ve ISO 9001, ISO 10002, ISO 13001, ISO 22000, TOBB Standartlar Merkezi Tescil belgeli üretim yaptığını belirtti.

“İHRACATA ÖNEM VERİYORUZ”

Gümüşhane adı ile özdeşleyen pestil ve kömeyi dünya pazarlarına açmak için kuruldukları günden itibaren çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Bul, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Firma olarak sadece iç Pazar değil, dünya pazarlarına da açılmak için her türlü bağlantılarımızı kurmayı sürdürdük. Bu nedenle Azerbaycan ve İran’a ihracat için ziyaretlerde bulunduk. Yaptığımız ziyaretlerde çok önemli sonuçlar aldık. Bu ülkelerle görüşmelerimiz hala sürmektedir.”

RUSYA’YA İHRACATI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Türkiye’nin Rusya ile olan dostluk ilişkilerinin firma olarak kendilerini de olumlu yönde etkilediğini dile getiren Genel Müdür Bul, Rusya’ya da ihracatı çok önemsiyoruz. Rusya başta olmak üzere Dubai ve Sudan ile de ihracat görüşmelerimiz var” dedi.

HOLLANDA VE AMERİKA İLE ÖN SÖZLEŞME İMZALANDI

Pestilzade Firması Genel Müdürü Bul, ilk ihracatın İngiltere’ye gerçekleştirildiğini belirterek, “Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri için de ön sözleşme imzaladık. Bu ay içerisinde bu iki ülke için de ürünlerimiz yurt dışına çıkacak. Amerika’daki ortak firmamız Yorük Brand 32 yıllık etnik bir marka ve pestil kömeyi ayda 4 bin 560 noktada 6 milyon Amerikan vatandaşına sunmayı planlamaktadır. Hızlı tüketim ürünleri pazarında Amerika’da lider konumunda olan bir ülkedir” dedi

ÇEŞİTLİ AMBALAJ TÜRLERİMİZ VAR

Bul, firma olarak 50 gram, 250 gram, 500 gram ve 4 kiloluk olmak üzere ambalaj türlerinin de olduğunu kaydederek, “Türkiye’de İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgeleri ve İstanbul’da da çok sayıda satış noktalarımız var. Ayrıca 2 kez TURAB Türk Arap İşadamları Fuarına katıldık. Bu fuarda 19 Ortadoğu ülkesinden 650’ye yakın Arap firması katıldı. Bu firmalara pestil ve kömemizi tanıtma imkanımız da oldu, büyük bir beğeni kazandık” şeklinde konuştu.

MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ

Pestilzade Genel Müdürü Bul, tarihçesi eski zamanlara dayanan ve yöresel bir tat olan pestil-kömenin Gümüşhane’nin başlıca lezzeti ve gelir kaynağı olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı: “İki adet üretim binası ve makine dairesi olmak üzere bin metrekare kapalı alanda 35 ton kapasiteyle faaliyet göstermekteyiz. Şirketimizin 3 bin 250 metrekareye kadar kapalı alan imarı mevcuttur. Şahane Doğal Ürünler olarak, bölgesel bilinirliliği olan ancak ulusal ve uluslar arası bilinirliliği fazla olmayan pestil, köme ve tatlılarımız, ülkemiz başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ulaştırmak için her türlü bütçeye uygun ürünler çıkararak 2 adet tescilli markamız ve 10 adet ürünümüzle ‘Yenilebilir Enerji’ sloganıyla yola çıktık. Gelişen koşulları ve teknolojiyi yakından takip eden firmamız, daha kurulduğu ilk günden beri müşteri odaklı üretim yapmak için yoğun bir çaba harcamaktadır. Ve bunun için şarküteri raflarından ziyade ülkemizdeki bütün bakkallar, marketler, süper marketler, kısacası perakendenin olduğu her noktaya girebilmek için yıllardan beri süregelen kiloluk ambalaj yerine 50 gr, 70 gr, 100 gr'lık ambalajlar ve hediyelik kutularımızla her keseye hitap edip her eve girmeyi hedeflemekteyiz.”

AR-GE ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Bul, firma bünyesindeki AR_GE çalışmalarının da hızla devam ettiğini dile getirerek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yeni lezzetler üretmeyi hedeflemekteyiz. Inovatif bakış açısıyla öncelikle bölgesinde, daha sonra ülke çapında söz sahibi olmak için ‘genç bir ruhla profesyonelce" çalışmaktayız. Keyif veren benzersiz tariflerle hazırlanan lezzetleriyle kaliteli ve güvenilir bir marka olmayı ilke edinen firmamız kısa sürede dünya pazarında da rekabet edebilecektir. İnsan sağlığı ön planda tutularak, hijyenik bir tesis kurmuş ve büyük bir özveriyle standartlar ve yasal mevzuatlar dahilinde üretimine başlamıştır. Bu bağlamda yaptığı çalışmalarla HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalan, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, IS010002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Helal Gıda sertifikalarına sahip olmuştur. Şahane Doğal Ürünler olarak büyüme ve gelişmeye açık yapımız, alanında uzman ve yeniliğe açık idareci ve personelimizle müşterilerimize hizmet sunmaktayız.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER