Anneler günü mesajları

Gümüşhane'de anneler günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Anneler günü mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler, hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. 

Kendi rızasını annelerin rızasına bağlayan Yüce Allah’ın rızasını kazanmak için annelerimizin rızasını alabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. 


Bu sebeple, cenneti ayaklarının altında bulunduran annelerimizi daima başımızın tacı etmeli, dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini ve duasını eksik etmeyen annelerimize her daim hak ettikleri saygı ve sevgiyi ziyadesiyle göstermeli, onlara hizmet etmeyi bir görev olarak değil bir şeref ve onur vesilesi olarak görmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, analarımız gibi mübarek vatanımız için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin anneleri başta olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimle sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Anneler, aile hayatının birleştirici unsuru; sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakârlık gibi yüce hasletlerin sembolüdür: Bizi biz yapan değerlerin hayat bulmasında, 
yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Onların değerini kaybetmeden zamanında bilmek, başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için önemli bir görevdir.

Evlatlarını sabırlı, şefkatli, adaletli ve merhametli gönül tezgâhlarında ilmek ilmek dokuyan, hayata hazırlayan anneler; geleneksel kültür değerlerinin ve ortak geçmişin kuşaktan kuşağa aktarılmasında da hayati bir rol oynamaktadırlar.

İnancımız gereği; annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerindendir.
Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" Hadis-i Şerifi ile payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, çocuklarına yol gösteren, 
onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakları asla ödenmez.

Bu duygu ve düşüncelerle; ömürlerini ailelerine vakfeden, her zaman hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyor; ebediyete irtihal etmiş bütün annelerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Annelerin dünyanın en nadide çiçeği olduğunu kaydeden Başkan Çimen, annelerin hayatımızın her anında şefkat, sevgi ve merhamet duygularını ortaya koyarak bizleri çepeçevre sardığına işaret etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, mesajına daha sonra şu sözlerle devam etti: “Bütün güzelliklerin sembolü olan annelerimiz, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Büyük fedakârlıklarla; şefkatle, merhametle besleyip büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi bizlere karşılıksız sunan, Peygamber Efendimizin ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ övgüsüne mazhar olan değerli annelerimize, şükran ve sevgimizi sunabileceğimiz bir Anneler Günü’ne daha kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenmez ve bu nedenle annelerimizin kıymeti sadece tek bir günle anlaşılamaz. Hayatı boyunca anne ve babasına nezaket ve hürmet gösteren bir evlat, her gününü ihya etmiş demektir. Dinimiz, her günün anneler günü olmasını ister. Anneler her gün gönüllerimizde açan bir çiçek gibi olmalıdır. Hayatımızın her anında, bizlerin yanı başında olan, hastalığımızda en büyük destekçimiz, başarımızın gönüllü anahtarı annelerimiz, dünyanın en nadide çiçeğidir.  Her güzel şeylere layık olan annelerimize vereceğimiz belki de en büyük hediye, ona sevgiyle sarılmaktır” dedi. 

Dünyanın en değerli varlığı annelerin yılda sadece bir gün değil her gün sevgi ve saygı ile hatırlanması gerektiğini belirten Başkan Çimen: “Evlatlarının mutluluğu, geleceği için kendilerini feda eden, yemeyip yediren, gezmeyip gezdiren annelerimizin üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz. İlk adımı atarken de iş hayatına atılırken de arkamızda, bizi cesaretlendiren, hayata hazırlayan, iyiye yönlendirip kötülükten, kötülerden uzak tutmaya çalışan annelerimizi buluruz. Baş tacı kabul ettiğimiz annelerimiz, bizler için berekettir, duadır, ilk öğretmendir. Hayatımın her safhasında olduğu gibi milletimize hizmet yolunda da annemin duasını daima yanımda hissetme bahtiyarlığıyla annelerimizin, bizim istikbalimizin, birlik ve beraberliğimizin en önemli mimarları olduklarını vurgulamak istiyorum.

Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştirip, hayat boyu yol göstericimiz, baş tacımız olan ve anne olmanın en mukaddes gururunu taşıyan başta Şehit annelerimiz olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah'tan rahmet dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

 “Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü ‘Anneler Günü’ olarak kutlanmaktadır. İyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve şartsız sevginin kaynağı olan annelerimiz, aynı zamanda eğitim hayatının ilk basamağı olan aile içi eğitimin de temel unsurlarından birisidir. Annelerimiz, hayatta öğrenmenin temelini attığımız ilk öğretmenimiz, hatta ilk doktorumuzdur. Bunca zahmetle bizleri yetiştiren annelerimize layık olduğumuz ve onları her zaman baş tacı yaptığımız sürece vatanına, milletine bağlı iyi bir insan, iyi bir toplum olmanın temelleri de sağlam şekilde atılmış olur.

Hepimiz günlük hayatın yoğunluğu içinde çoğu zaman unutsak da hangi yaşta, hangi makam ve mevkide olursak olalım, yaşadığımız her sıkıntıda ilk yüreği sızlayanın, ilk gözyaşı dökenin, ilk dualarını yollayanın annelerimiz olduğunu bizzat yaşayarak görüyoruz. Baş tacımız annelerimize sadece bir gün değil, her gün içimizde büyüyen sevgi ve bağlılığı sergilemeli, mutlu bir geleceğe ulaşmak için annelerimizin gönüllerini hoş tutmaya ve kalplerini kırmamaya ayrıca özen göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta evlatlarını vatan topraklarına emanet eden şehitlerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere, annelik vasfını taşıyan ya da potansiyel anne adayı olan değerli personellerimizin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm anne ve anne adaylarına sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Hayat yolculuğumuzun en başından beri bizi besleyen, üzerimizden duayı  eksik etmeyen, bizim için her an endişelenen ve bize her daim rehberlik eden annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Çocukları uğrunda hiçbir zaman fedakarlıktan kaçınmayan evlatlarına karşı sonsuz sevgi  ve şefkat duygusu ile davranan annelerimizin Anneler Günü her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanmaktadır. Hayatımızın her anında bizim yanımızda olup, bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başımızın tacı annelerimizi senede bir gün değil, her zaman hatırlamalı ve yanında olmalıyız. Üzerimizdeki karşılıksız büyük emeklerine rağmen bu özel günde  bizim annelerimize söyleyeceğimiz ufak bir tatlı söz onların çok mutlu olmasına yetecektir. Peygamber efendimiz (S.A.V), “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” hadisinden hareketle evlatların annelerine her zaman iyi davranmaları ve saygı göstermeleri gerekmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Şehit Anneleri ve Şehit Eşleri olmak üzere haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz çok kıymetli tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlar; sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.”
 

MHP İL BAŞKANI NADİM AYDIN

"Yüce Allah'ın Bir lütfü Olarak Kadınlarımıza Hatta Bütün Canlılar Alemine Yüklediği ANNELİK Vasfı Yaradılış Hikmetinin Sebebidir.

Âlemlere Rahmet Olarak Gönderilen Resulü Ekrem Efendimizin Övgüsüne Ve "Cennet Annelerin Ayağı Altındadır " Hadisi Şerifine Nail Olan Annelerin En Güzeli Amine Anamızdır.

Adını Ana Kucağından Alan Cennet Vatanımızın Adı, ANASONUDUR. 

Orta Asyadan Çıkarak Dünyaya Adalet,Merhamet Ve Sevgi Dağıtan TÜRK   Milletinin  Vatani ise Anavatandır.

TÜRK İSLAM Medeniyetinin Doğuşu ANAYLA Başlar Babayla Devam Eder. 

Özellikle insanın Duasına Muhtaç Olduğu ANNELERİMİZ Bir Gün  Değil Her Gün Saygı Sevgi Ve Muhabbete Layıktırlar.

Bu vesile ile başta SEHİT Anneleri, ŞEHİT Eşleri Olmak Üzere Bütün ANNELERİN ANNELER Gününü Kutlar Sağlık Sihhat Ve Afiyetler Dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER