Anneler Günü mesajları

Gümüşhane'de Anneler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Anneler Günü mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Bizleri dünyaya getiren, şefkat, fedakârlık ve merhametin en güzel timsali olan annelerimiz, toplumun temel taşı olan aileyi bir arada tutan ve hayatımızın her anında hatırlamamız gereken hem inancımıza hem de kültürümüze göre baş tacımızdır.

Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez.

Bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu ve güzel ahlakı öğreten annelerimiz bizi millet yapan değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük paya sahiptirler. “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü de yüce dinimizin annelerimize verdiği önemi, onlara karşı göstermemiz gereken saygı ve hürmeti ifade etmesi bakımından çok anlamlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, analarımız gibi mübarek vatanımız için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin anneleri ve eşleri başta olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimle sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE 

 “Sebebi varlığımız, sonsuz şefkat ve karşılıksız sevginin sembolü olan annelerimiz, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen ve yeri başka hiçbir şeyle doldurulmayacak olan en kutsal varlıklarımızdır.

Feragat ve fedakârlığın timsali olan annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğiticimiz, hayat denen engebeli yolda en önemli ışığımızdır. Onları sadece bir günde değil tüm yaşamları boyunca hatırlamalı, kıymetlerini bilmeli ve baş tacı olarak taşımalıyız. Yüce Dinimiz de kadına ve özellikle anneye ayrı bir önem ve ayrı bir değer vermiş ve Hadis-i Şerifte belirtildiği üzere “Cennet Anaların ayağı altındadır” demek suretiyle onları yüceltmiştir.

Bu vesile ile en değerli varlıklarımız olan başta şehit ve gazi annelerimize şükran ve bağlılığımızı ifade etmek, onlara layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek ve gönüllerini hoş tutmak amacıyla, tüm annelerimizin “Anneler Günü” nü kutluyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK 

"Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren; sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız annelerin, bu anlamlı günde bir kez daha hatırlanılması ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşünülmesi gerekmektedir.

Cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sabrın sembolü olan annelerin gelecek nesillerin hazırlayıcısı olduklarından; aile ve toplum hayatımızda çok önemli bir yeri bulunmaktır.  

Kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin 

yetişebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerideki gayretleriyle mümkün olacaktır.

Hayat tecrübeleriyle geleceğimizi şekillendiren; bize sevgiyi ve sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan, imrenilecek bir tahammülle yetişmemizi sağlayarak dünyanın en yüce görevini yerine getiren muhterem annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor esenlikler diliyorum"

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün; sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan Anneler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel gün annelere olan sevgi, saygı ve minnetin ifadesidir. İyiliğin, sevginin, fedakârlığın ve merhametin kaynağı olan anneler, hayatımızın en değerli varlıkları, ailelerimizin temel direği, geleceğimizin şekillenmesinde en büyük etkenlerdir. Anne; evlatlarının ilk arkadaşı, ilk öğretmeni, ilk sırdaşıdır. Onların hayattaki en güvenilir rehberi, yol göstericisidir. Sahiplenme ve koruma duygusunu annelerden daha çok yaşayan yoktur. Çocuklarımıza sevgi ve şefkatle yaklaşarak onları doğru yolda yetiştirmeleri, toplumumuzun geleceği için büyük bir önem taşımaktadır. Toplum olarak bizler de annelerimize her alanda hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Eğitimden iş dünyasına, siyasetten sanata kadar her alanda kadınlarımıza destek olmalı, hak ettikleri fırsatları onlara sunmalıyız. Çünkü onların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi anlamına gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta şehit annelerimizi ve ahirete göç eden annelerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan tüm anne ve anne adaylarına evlatlarını huzur ve mutlulukla yetiştirecekleri sağlıklı günler diliyorum.”

CHP İL BAŞKANI SÜLEYMAN ÇİFTÇİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Süleyman Çiftçi, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, annelerin sadece ailelerini değil, bütün toplumu sevgiyle yoğuran, özenle yetiştirdikleri çocuklarıyla geleceğimizi şekillendiren en değerli varlıklar olduğunu vurguladı.

Başkan Çiftçi mesajında şunları kaydetti: "Annelerimiz bizleri sevgi, şefkat ve ilgiyle büyütürken aynı zamanda hayatımızın ilk öğretmenleri olarak da önemli bir rol üstlenmektedirler. Annelik, yalnızca aileyi değil, tüm toplumu ve insanlığı ilgilendiren evrensel bir boyuta sahiptir. Çocuklarımızın yarınına şekil verecek, onlara gerekli sevgiyi, ilgiyi ve hoşgörüyü aşılayacak olan annelerimiz, toplumu daha iyi bir geleceğe taşıyacak bireyler yetiştirmektedir."

Başkan Çiftçi, annelerin toplumdaki rollerine dikkat çekerek, "Annelerimiz, sevgiyle yoğurarak çocuklarımızı kendileriyle ve toplumla barışık insanlar olarak yetiştirirler. Bu nedenle, en değerli varlıklarımız olan annelerimize yılın her günü saygı göstermeli ve onların yanında olmalıyız" dedi.

Bu özel gün vesilesiyle, hayatımız boyunca bize güven ve destek veren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Süleyman Çiftçi, "Başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelere sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 

MEMUR-SEN İL BAŞKANI ERGİN ASLAN

“Annelik, şefkatin, merhametin, fedakârlığın en somut ifadesi olan yüce bir değerdir. Dilimiz ile aklımız arasındaki köprüyü, duygumuzla yüreğimiz arasındaki bağı, ruhumuzla bedenimiz arasındaki uyumu bize öğreten ve hissettiren onlardır. 

Doğumdan başlayarak bebeklik ve olgunluk evremize kadar bütün kaygı ve zahmetlerimizi çeken, bizleri besleyip büyüten annelerin hakkı ödenmez. Hiçbir hesap yapmadan sevindiğimizde sevinen, üzüldüğümüzde üzülen, var olma ve hayat yolunda ilk öğretmenimiz, ilk kılavuzumuz annelerimiz, ilahi merhametin müşahhas temsilcisi, cefanın, vefanın, fedakârlığın canlı anıtlarıdır. Bu kutlu varlıkların sevgisine, duasına layık ve mazhar olmak en büyük şeref ve kazanımdır.

Anneler ne kadar güçlü olursa yetiştirdikleri nesiller de o denli güçlü, başarılı olur. Toplum olarak ahlak ve medeniyet tasavvurumuzun ana unsuru aile, ailenin temel direği ve dayanağı ise annedir. 

Dünyanın birçok yerinde terörün, savaşların, açlığın sebep olduğu acı ve ölümcül gelişmelerden en fazla çocuklarıyla birlikte anneler etkilenmektedir. Bugün yoksulluğun da, katliamın da, savaşın da, mülteci durumuna düşmenin de, ülkeyi sığınmacı olarak terk etmenin de en acısını anneler çekmektedir. 

Adil, eşit, hür olma iddiasının baştan sona aşağılık bir yalan olduğu bilinen modern devletlerin, emperyalist ülkelerin gözleri önünde, hatta onların destekleriyle Gazze’de süren siyonist saldırılarda, yıkım ve kıyımda da en fazla anneler ve çocuklar can vermiş, can vermektedir. 

Annelerimizin hatırına savaşları durdurmak, hiçbirinin evlat hasretine düşmesine sebep olmamak, yüreklerindeki eksiklik duygusunu ortadan kaldıracak, yoksunluğa ve yoksulluğa son verecek adımları atmak, terör belasını yeryüzünden silmek, ahlaki yozlaşmayla ve bağımsızlık girdaplarında çocuklarımızın ellerimizden kayıp gitmelerini önlemek, çocuk işçiliğini bitirmek hepimizin ödevi ve görevi olmalıdır. Bu bağlamda, tüm işlerimizde ve aldığımız kararlarda anne yüreğini hesaba katmak sorumluluğumuz olmalıdır.

Annelerin gözlerindeki hüzün veya sevinç toplumun en belirgin moral göstergesidir. Anneler güldüğü zaman dünya güler. Annelerin ağladığı bir dünya gülemez. Bu sebeple, aileyi koruyan, güçlendiren düzenlemelerin milletin huzurunun ve başarımızın teminatı olacağını savunuyor, bu yöndeki her çabayı destekliyoruz. 

Eğitim-Bir-Sen olarak, insanlığa müjde olacak yeni bir medeniyet idealinin, annelerimizin duaları, bize aşıladıkları duyguları, geleceğe hazırlayan maharetli elleriyle inşa edilebileceğine inanıyoruz. 

Bize şefkatiyle yön, desteğiyle güç veren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlık ve mutluluk diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

GÜMÜŞHANE TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BAŞKANI NERMİN DABAĞ

“Annelerimiz hayatımızın en değerli ve özel varlıklarıdır. Onlar; sevgi, fedakarlık ve sabır ile bizleri büyütüp yetiştiren, hayatımıza yön veren en büyük hazinelerimizdir. Evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmek için her türlü fedakarlığı göze alan ve onların mutluluğu için var gücüyle çalışan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. 

Onların şefkati ve rehberliği ile büyüyen nesiller, ülkemizin daha da aydınlık yarınlara ilerlemesine vesile olacaktır.

Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım olmak üzere ebediyete intikal etmiş annelerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan annelerimizin Anneler Gününü en içten duygularımla kutluyorum.”
 

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI SADIK COŞKUN

“Sevginin en güzel yansıması, bizleri dünyaya getiren, her türlü meşakkate katlanarak yetişmemizi sağlayan, sonsuz özveri sahibi olan annelerimiz, bizim en mühim ve en kıymetli varlıklarımızdır. Annelerimiz; ulvi değer ve duyguların kaynağı, sevgi, şefkat ve merhamet pınarıdır. Anne demek, sabır, güven ve metanet demektir. Anne; adanmışlığın simgesi, fedakârlığın yurdu, hoşgörünün yuvasıdır.

Peygamberimizin “Cennet, annelerin ayakları altındadır” sözü rahmet ve hikmet dolu annelik makamının ne denli aziz ve mukaddes olduğunu bizlere öğretir. Türk Milleti de anneliğe ulvi bir kimlik vermiş, vatanı ana bilmiştir. Annelik en yüce değerlerimizin bütünüdür. Varlıklarıyla hayatımızı anlamlandıran, sevgi dolu yürekleriyle yol gösteren, çocuklarını ülkelerine ve topluma faydalı bir fert olarak yetiştirmek için mücadele eden annelerimizi yılın her günü baş üstünde tutmalı sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Şehit anneleri olmak üzere bizleri bugünlere getiren annelerimizin #AnnelerGünü kutlu olsun. Elleri öpülesi annelerimize Yüce Allah’tan sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Ebediyete irtihal eden annelerimizi de rahmet ve dua ile anıyorum.”

KELKİT TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI NİHAT KÖKSAL

"Hayatlarını çocuklarına adayan ve dünyanın en zor görevlerinden birini üstlenen,iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin Anneler Günü'nü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Sevgili Peygamberimizin, “Cennet, annelerin ayaklarının altındadır” sözü dinimizin annelerimize verdiği önemi ve onlara göstermemiz gereken hürmeti gözler önüne sermesi açısından çok anlamlıdır.

Annelerimizi yılın her gününde hatırlamalı, hak ettikleri saygı, sevgi ve güler yüzü göstererek her fırsatta hayır dualarını almaya çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı olan başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin, anne adaylarının ve bu eşsiz duyguyu yüreklerinde taşıyan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş bütün annelerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2024, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER