Apple 5 bin mühendis arasından Gümüşhaneli Işıkcan’ı seçti

Dünyanın teknoloji devlerinden Apple 5 bin mühendis arasından Gümüşhaneli Işıkcan Yılmaz’ı seçti.

Apple 5 bin mühendis arasından Gümüşhaneli Işıkcan’ı seçti

Dünyanın teknoloji devlerinden Apple 5 bin mühendis arasından Gümüşhaneli Işıkcan Yılmaz’ı seçti.

Şiran ilçesine bağlı Dilekyolu köyünden Işıkcan Yılmaz, dünya devi şirket olan Apple’nin staj sınavlarını kazandı ve muhtemelen önümüzdeki yıllarda Apple’de çalışacak.

Dünya genelinde 5 bin mühendis, master ve doktora öğrencisinin müracaat ettiği ve 300 kişinin kazandığı sınavda Yılmaz,, Amerika’da Apple’nin sınavlarını başarıyla geçen tek Türk olarak ülkemizin de gururu oldu.

Üniversiteyi Amerika’da okuyan Işıkcan Yılmaz, DREXEL Üniversitesi lisans döneminde mezun olmadan 2 makalesi yayınlanmıştı. Amerika genelinde çeşitli üniversitelerde Amerika Bilim ve Teknolojiler Bilim Kurumuna müracaat edilen 224 projeden sadece 77 tanesi Bilim Kurulu tarafından kabul görmüş, bunlardan 2 proje Işıkcan Yılmaz’a ait. Bilim kurulu kendisini bu makalelerden dolayı geçen ekim ayında konferansa davet etmişti. Işıkcan yüksek lisansını bitirdikten sonra Yüksek Mühendis olarak APPLE’de yoluna devam edecek.

Şiranlı olan ve ülkemizin gururu olan Işıkcan Yılmaz tebrik yağmuruna tutuldu.Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlarımız ailesini telefonla bizzat arayarak tebrik ettiler ve ülkemiz adına çok gurur verici, gençlerimiz için de güzel bir örnek olduğunu belirttiler.

Haberin Kaynağı: Haber 29 - www.haber29.net

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER