Arıcılar Birliği’nin yeni başkanı Köprülü oldu

Gümüşhane İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin genel kurul toplantısı yapıldı. 13 yıldır başkanlık yapan Niyazi Gül’ün aday olmadığı kongrede 2 aday yarışırken Özcan Köprülü yeni başkan oldu.

Arıcılar Birliği’nin yeni başkanı Köprülü oldu

Toplam 530 üyesi olan birliğin 240 üyesinin katılımıyla Köprü Kafede gerçekleştirilen kongrede Özcan Köprülü ve Mürsel Eryılmaz yarıştı. 240 üyenin oy kullandığı genel kurulda oyların 194’ünü alan Özcan Köprülü birliğin yeni başkanı oldu.

Kongrede 13 yıl Gümüşhane İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı yapan ve aday olmayan Niyazi Gül yaptığı konuşmada, “2008 yılında devraldığımız Arıcılar Birliği’nin Tarım İl Müdürlüğü’nde bir oda tahsis edilmişken göreve geldiğimiz andan itibaren birliğimize iki tane ofis kazandırıp üyelere çeşitli projeler yapılmıştır. Bu projelerden bazıları 6000 adet Polen Tuzaklı Kovan altlığı dağıtımı, güneş enerjili elektrikli çit dağıtımı, polen, propolis ve ana arı kursları verilmiş olup DOKAP işbirliğiyle bal dolum ve paketleme tesisi Arıcılar Birliğine kazandırılmıştır. Aynı zamanda Birliğin kurumsallaştırılması sağlanmış olup birliğin kendi bal markasını oluşturup bal dolumu yapabilecek duruma gelmiştir. Yine birlik üyelerinin menfaati düşünülerek uygun fiyata arıcı ekipmanları alınarak üyelerimizin hizmetine sunulmuştur. Üç dönemdir yürüttüğüm yönetim kurulu başkanlığını kendi isteğimle bırakıp, bu bayrağın daha da ileriye gitmesi için yeni arkadaşların taze kan olarak göreve gelmesi daha iyi olacaktır” dedi.

Yeni başkan Özcan Köprülü ise konuşmasında yaklaşık 15 yıldır arıcılık faaliyetleriyle uğraştığını belirterek birliğin kuruluşundan bugüne hizmet eden başkan ve yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Arıcılık sektörünün temel ürünleri olan bal, polen, propolis ve arı sütünün Covid-19 salgını döneminde hem gıda hem de bağışıklık sistemini güçlendiren şifa içerikli ürünler olarak gündemde kendine yer edindiğini kaydeden Köprülü, “Bu trendi devam ettirmek, insan sağlığını koruyucu ve destekleyici özelliğini gündemden düşürmemek arıcılık sektörünün hem kurumlar hem de tüketici nezdinde de önemini artıracaktır. Böylece arıcılarımıza verilecek desteklemeler öncelikli ve daha önemli hale gelecektir. Arıcılıkta sürdürülebilirliği sağlamak,  arı sağlığı, üretim ve kaliteyi yükseltmek arıcılarımızın gelir düzeyinin ve konforunu artırmak istihdama katkı sağlamak amacıyla kırsalda yaşayan ve alet ekipman desteğine ihtiyacı olan arıcılarımızı desteklemek için bu kapsamda ihtiyaca göre;  bal süzme makinası, polen tuzaklı kovan altlığı, seyyar arıcı barakası, elektrik üreten güneş enerjili çit sistemi, bal sağım çadırı, başta varroa ve hastalığı önlemek üzere diğer hastalıklarla mücadele ve arıcılarımızın ihtiyacı olan diğer ekipmanlar için projeler üretip siz değerli arıcılarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca birliğimizin adı gibi tüm arıcı kardeşlerimizle birliğimizi sağlayıp zaman zaman arıcılarımızı ziyaret edip talepler doğrultusunda ve imkanlar dahilinde projeler üretip sizlerin hizmetine sunacağız. Arıcılarımız ciddi sorun teşkil eden ürün pazarlama ve yayla konaklama gibi önemli sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunlar için ben ve yönetimim sizlerin desteği ile üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Bu bağlamda organik arıcılıkta İl Valilik Makamı, İl Özel İdaresi ve Tarım Orman İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde organik arıcılık bölgeleri oluşturma gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Kardeşlik ve dostluk içerisinde geçen seçimde iki aday da birbirine güzel temennilerde bulunarak göreve kim gelirse gelsin birliğin menfaati ve üyelere faydalı olmak için güzel çalışmalara imza atacağını belirtti.

Özcan Köprülü Başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu Mürsel Ateş, Elaaddin Ertuç, Murat Aygün, Merdin Pehlivan, Zeyit İnci, Muhammet Hanifi Çubukçu’dan Denetleme kurulu ise Veli Ağaç, Şükrü Bektaş ve Kurtuluş Merdan’dan oluştu.

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayırlı olsun
Hayırlı olsun - 3 yıl Önce

Değişiklikler güzeldir başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER