Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Arıcılardan "BAL" Uyarısı

Arıcılardan "BAL" Uyarısı

Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, tüketicileri özellikle abartılı bir şekilde anlatılan bal reklamları konusunda uyardı.

438
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, tüketicileri özellikle abartılı bir şekilde anlatılan bal reklamları konusunda uyardı.

Gümüşhaneli tüketicilerin ne yediklerini çok önemsediklerini ifade eden Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane florasının bal üretimi için en uygun alana sahip ender illerden birisi olduğunu söyledi.

Gül, Gümüşhane’nin arı yetiştiriciliği ve dolayısıyla bal üretimi için uygun bir coğrafi yapı ve iklime de sahip olduğunu dile getirerek, “Temiz bir doğa, çok zengin flora üretilen balında çok yüksek kalitede olduğunun bir göstergesidir. İlimizin çeşitli yörelerinde üç yüz yetiştiricimiz otuz beş bin koloni (kovan) arıcıyla yılda 450 ton bal üretmektedir. Üretilen balın, yaptırılan tahliller sonucu değerli mineral ve vitaminler açısından oldukça zengin olduğu tespit edilmiştir. Durum böyleyken, ağız tadını bilen, sağlığını düşünen, aklıselim tüketicilerimizin nasıl bir doğandan hangi çiçeklerden oluştuğunu ve nasıl üretildiğini bilmedikleri ve tanımadıkları doğal besin kaynağı olan ‘bal!’ dan tüketmelerini öneriyor. Çünkü halkımızın sağlığını önemsiyoruz.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *