Artvin ve Sakarya'ya Gümüşhaneli Vali

Bugün yayımlanan Valiler kararnamesi ile Kütahya Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir Sakarya Valisi, İçişleri Bakanlığı Mülga Dernekler Dairesi Başkanı hemşerimiz Yılmaz Doruk ise Artvin Valiliğine atandı. 

Artvin ve Sakarya'ya Gümüşhaneli Vali

Bugün yayımlanan Valiler kararnamesi ile Kütahya Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir Sakarya Valisi, İçişleri Bakanlığı Mülga Dernekler Dairesi Başkanı hemşerimiz Yılmaz Doruk ise Artvin Valiliğine atandı. 

Ahmet Hamdi Nayir Kimdir?  

Ahmet Hamdi Nayir, 1960 yılında Erzincan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı ve 1983 yılında bu fakülteden mezun oldu. Askerlik görevini müteakiben 1987 yılında Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Üç yıllık adaylık süresinin bir yılını İngiltere'de geçirdi. Yine adaylık süresinde yedi ay süre ile Bahçe ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. 1990 yılında Kaymakamlık Kursu sonucunda Niğde ili Çamardı ilçesine atandı. Daha sonra sırasıyla Samsun-Yakakent Kaymakamlığı, Tunceli-Pertek Kaymakamlığı, Şanlıurfa-Bozova Kaymakamlığı, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı, Çorum Vali Yardımcılığı, Trabzon-Sürmene Kaymakamlığı, Kırıkkale Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2006 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 2011 yılında 1. Hukuk Müşavirliğine ,2012 yılında  Müsteşar Yardımcılığına ve 2014 yılında da Bilecik Valiliğine atandı. Mayıs 2016'dan bu yana Kütahya Valisi olarak görev yapan Ahmet Hamdi Nayır evli ve beş çocuk babası.

Yılmaz Doruk Kimdir? 

Artvin Valisi olarak atanan Yılmaz Doruk 1968 yılında Gümüşhane 'nin Şiran İlçesi Telme köyünde dünyaya geldi.  

İlk ve ortaöğretimini burada tamamlayan Doruk,  liseyi Kocaeli 'de okudu ve daha sonra Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümüne başladı. Bu bölümü başarı ile bitiren Yılmaz Doruk, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi 'nde Yüksek Lisans yaptı.  

1994 ile 1997 yılları arasında Gıda ve İnşaat Sektörü nde bazı şirketlerde görev alan Doruk, 2000 ile 2001 yıllları arasında Bursa 'nın Büyükorhan  İlçesine Kaymakam Adayı olarak atandı.  2001 ile 2003 yılları arasında ise Van'ın Bahçesaray  İlçesinde Kaymakam olarak göreve başlayan Yılmaz Doruk, 2003 ile 2006 yılları arasında Sivas 'ın Kangal İlçesinin  Kaymakamı, 2006 ile 2008 yılları arasında, Sakarya 'nın Söğütlü İlçesi Kaymakamı olarak görev yaptı.  2008 ile 2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü olarak görev yapan Yılmaz Doruk,  İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yapmakta iken bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Artvin Valiliğine atandı.

Haberin Kaynağı: Haber 29 - www.haber29.net

YORUM EKLE
YORUMLAR
Araz29
Araz29 - 5 yıl Önce

Sayın valilerimize başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER