Aslan: Ne istediğini bil ve ısrarcı ol

Aslan: Ne istediğini bil ve ısrarcı ol

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Aslan, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinde ‘Gençlerle Kariyer Sohbetleri’ adlı programda deneyimlerini paylaştı. 

Programda kendi hayatından örnekler vererek bugün bile yaptığı işi nasıl daha iyi yapabileceğini araştırdığını ve bunun için arayışlarda olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Aslan, “Hayat daha iyisi için bir arayıştır, bunu sakın unutmayın” tavsiyesinde bulundu.   

“GÜNÜMÜZ DÜNYASININ BAŞARI MOTTOSU ‘ISRARCI OLMAK’TIR”

Üniversiteye hazırlanan gençlerle bir araya gelen Doç. Dr. Aslan, “Bu ülkenin müreffeh medeniyetler seviyesine çıkmasını istiyorsanız, Şu soruyu kendinize sorun ‘Ben kimim, niye varım ve bu hayatta neyi başarmak istiyorum?’ Bu soruların cevabı sizlere bu ülkenin geleceğinde nasıl bir rol üstlenmeniz gerektiğinin ipuçlarını verecektir. Hayatta birkaç şeyi çok önemserim. Bir tanesi hedef belirlemek ikincisi ise ısrarcı olmaktır. Günümüz dünyasının başarı mottosu ‘ısrarcı olmak’tır. Kendinize uygun hedeflerinizi belirleyin. Küçük veya büyük hedef yoktur. En büyük hedef ne iş yapıyorsan en iyisini yapmaktır. Hedefinizi gerçekleştirme konusunda sabırlı ve ısrarlı bir şekilde mücadelenizi sürdürürseniz, mutlaka başarırsınız” şeklinde konuştu. 

“BAŞARIYI YAKALAMAK İSTİYORSANIZ, FARKLI OLUN”

Başarıyı yakalamak isteyen gençlere farklı olmaları gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Aslan “Toplumumuzda farklı olmak, istenilen bir şey değildir. Unutmayın ki Allah her birimizi farklı yarattı. Farklı olan dikkat çeker ve önemsenir. Farklılıktan kastımız başkalarına benzemeniz değildir. Kendiniz olmanızdır. Batıda farklı olmak önemlidir. Biz de ise benzer olmak. Ancak unutmayın ki benzeşmek ölmektir. Değer üretebilmenin yolu farklılaşmaktan geçiyor” ifadelerine yer verdi. 

“SORGULAMAK, BAŞKALARININ KÖLESİ OLMAKTAN KURTULMAKTADIR”

Programın soru cevap kısmında öğrencilerin soru sorarken çekindiğini ve utandığını gören Doç. Dr. Aslan, şunları dile getirdi: “Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan değerli gençler, lütfen soru sormaktan çekinmeyin. Sorgulayan insan farklı olan, değer üreten insandır. Sorgulayan insan, anlamaya çalışan insandır. Anlama çabası içerisine olan insan ise başkalarının esiri olmaz. Biliyorum, toplumumuzda doğduğunuz günden itibaren, susun, konuşmayın, sorgulamayın dendi. Bu ne ülkemize, ne milletimize ne de Müslümanlara bir şey kazandırmadı. Sorun ama yadırgamayın, araştırın ama dedikodu yapmayın, inceleyin ama iftira atmayın, akıl edin ve düşün ama peşin hükümlü olmayın. Çünkü sorgulayan insanlar, teknoloji geliştirmektedir. Sorgulayan insanlar, buluşlara imza atmaktadır. Sorgulamak, başkalarının kölesi olmaktan kurtulmaktadır”. 

Program Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Köksal Duman’ın, Doç. Dr. Aslan’a plaket takdim etmesiyle son buldu.  

Haber: Özcan Kılıç – Vehbi Demir
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER