Atanamayan öğretmenlerden sitem

Gümüşhane’de atama bekleyen öğretmenler “20 bin hezimet, 60 bin haktır” diyerek basın açıklaması yaptı.

Atanamayan öğretmenlerden sitem

Gümüşhane’de atama bekleyen öğretmenler “20 bin hezimet, 60 bin haktır” diyerek basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir Sen Gümüşhane Şube Başkanlığında atanamayan öğretmenler adına açıklama yapan Tolunay Yıldırım, devlet büyüklerinden öğretmenlerin hem kendi hem de ülkenin yarınlarına daha umutlu bakabilmelerine yardımcı olmalarını istedi.

“2020 Eğitim Bilimleri sınavına 432 bin 753 kişi başvurmuştur”

Kendilerinin hayatlarını eğitime adamış ve geriye kalan hayatlarını yine eğitimden yana kullanmaya gönüllü eğitim neferleri olduklarını kaydeden Yıldırım, “Bu uğurda canla başla mücadele eden ve atama bekleyen biz öğretmenlerin temennisi; sesimize kulak verilmesi, umudumuza ışık olunması ve buna bağlı olarak mezun olmuş ve mezun olacak öğretmenlerimizin hem kendi hem de ülkenin yarınlarına daha umutlu bakabilmelerine yardımcı olunmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2020 Eğitim Bilimleri sınavına 432.753 kişi başvurmuştur. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış son derece dikkat çekici bir hal almıştır. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hâl almaması adına 2021 yılında yapılmasını talep ettiğimiz ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış öğretmen ataması, yukarıda belirttiğimiz, ataması yapılmayan öğretmen sayısı ile kıyaslanınca; 60 bin öğretmen atamasının gerekliliğini bir kez daha anlıyoruz” dedi.

“Atamamız yapılmadığı için öğretmen değil öğretmen adayı olarak anılmamız bizi derinden üzmektedir”

Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen mevcutken adını dahi anmaktan imtina ettikleri ücretli öğretmenliğin hem atama bekleyen öğretmenlere yapılan bir haksızlık hem de Türkiye eğitim sistemine vurulmuş bir balta olduğunu savunan Yıldırım, “Alakasız bölümlere alakasız branşların yerleştirilmesi ile eğitim adına günden güne korkutucu bir tablo çizmeye devam eden ücretli öğretmenlik hem öğretmenlerin branşlarına hem öğretmenlerin eğitim hayatları boyunca verdikleri emeklere hem de Türkiye eğitim sistemine yapılmış ve ivedilikle dönülmesi gereken büyük bir yanlıştır. Atamamız yapılmadığı için öğretmen değil öğretmen adayı olarak anılmamız bizi derinden üzmektedir. Oysa hepimiz diplomamızı almaya hak kazandığımız gün ücretli, kadrolu, sözleşmeli veya ataması yapılmayan şeklinde ayrım yapılmaksızın öğretmen olarak anılmaya hak kazandık. Öğretmen olmak devletin bir kurumuna atanmak demek değildir. Tüm öğretmenlerimiz genç dimağlara rehber olmak ve eğitim vermek için diplomasını aldığı gün zaten adaylık statüsünden çıkmıştır” diye konuştu.

“Devlet büyüklerimizin, bu konuda gerekeni yapacağından hiçbir kuşkumuz yoktur”

Sayıştay Raporu verilerine göre ülke genelinde ihtiyaç duyulan 138 bin 393 öğretmen açığı bulunduğunu anlatan Yıldırım, “Bakanımız Ziya Selçuk'un 5 Ekim'de yaptığı konuşmasında bahsettiği pandeminin devam etmesi halinde eğitimde ikili sisteme geçilmesi ya da sınıf mevcutlarını düşürme ile ilgili yapılan planlamalar ve bunlar için hazırlanan düzenlemeler de gösteriyor ki ilerleyen günlerde şuan var olan öğretmen ihtiyacı sayısı en az iki kat artacaktır. Bütün bu etkenler düşünüldüğünde 2021 yılı için ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış öğretmen ataması hem atama bekleyen öğretmenler için hem de Türkiye’nin Eğitim Sistemini daha aydınlık günlere ulaştırmak için atılmış büyük bir adım olacaktır. Atama bekleyen öğretmenlerin var olan problemlerini ve çözüm önerilerini sunduğumuz bu yazımızda bütün atama bekleyen öğretmenlere umut olacağınızdan, biz öğretmenleri geleceğe daha emin adımlarla ulaştırmak için hazırladığımız problemleri görmezden gelmeyeceğinizden son derece eminiz. Bu problemlerin çözümü sadece atanamayan öğretmenler için değil Türkiye eğitim sisteminin daha aydınlık yarınlara ulaşması için atılacak büyük bir adım olacaktır. Ülkece buna destek çıkılması, yarınlarımızın eğitim sistemini olumlu yönde etkileyeceği gibi öğrencilerine kavuşacağı günün hayaliyle gün sayan, hâlâ umudunu yitirmemiş ataması yapılmayan öğretmenlerimize ve yetiştireceği mutlu nesillere umut olacaktır. Devlet büyüklerimizin, bu konuda gerekeni yapacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. Ebediyete uğurladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın, Oğuz Uysal, Necmettin Yılmaz, babası ile birlikte şehit edilen Neşe Alten Öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin onların umudu kadar berrak ve temiz olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER