Atay, Trabzon TGC'ye aday oldu

Gümüşhaneli hemşehrimiz Atay Tekin Aday, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Atay, Trabzon TGC'ye aday oldu
Gümüşhaneli hemşehrimiz Atay Tekin Aday, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıklayan İlkhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tekin Atay, TGC’nin sorunlarını ve çözümlerini bildiklerini kaydetti

Trabzon’da Mayıs ayında yeni başkanını seçecek olan Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde 4. Başkan adayı olan Atay, daha önce Doğan Haber Ajansı (DHA) Trabzon Muhabirliği, Günebakış Gazetesi, Habertürk Gazetesi Antalya Bölge Temsilciliği görevinde bulunmuştu.

Trabzon’un Anadolu’da ilk matbaanın kurulduğu Erzurum’dan sonra ikinci gazetenin çıktığı kent olduğunu ifade eden Atay, “Bir asrı geçen bir basın tarihi var. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin 71 yıllık bir öyküsü var. Böyle bir yapının çok daha iyi yerlerde olması lazım. Sadece kendi üyelerinin çözüm ve sıkıntılarına üreten bir yapı değil de, şehirle bütünleşmiş şehirim diğer dinamiklerini arkasına alacak bir kurum olarak görüyorum. Cemiyet öncelikli olarak üyelerinin hem sosyal yönden gelişimine, eğitim yönünden gelişimine katkı sağlamak zorunda. Kente dair projeler ortaya koymalı” dedi.

İÇERİSİNDE MÜZE, TOPLANTI SALONU OLAN BİR BİNA

Mega projesi olarak yapılması gereken Trabzon’da güçlü bir yapıyla öncelikli olarak yapılmasına inandığım şey, Trabzon Gazeteciler Cemiyetine ait, içerisinde basın müzesinin, toplantı salonlarının kütüphanesinin olduğu bir bina. Bu binanın kazandırılması için mücadele etmemiz lazım. İkinci önemsediğim proje: Basın akademisi…

İletişim fakültelerinden çıkan arkadaşlarımız sahada ciddi sorunlar yaşıyor. Sahada alaylı meslektaşlarımızın sayısı iletişimcilerden daha fazla. Mutlaka basın akademisini hayata geçirmemiz lazım. Bunlar hayal projeler değil. Bunları yapan cemiyetler var.

4 ADAYIN OLMASI

Eğer TGC’nin üyeleri takdir buyur bize bu görevi verirlerse 2 ay içinde TGC’nin ekonomik anlamda konuşacak bir sıkıntısı kalmayacaktır. Ondan sonra projelerimizi hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Bugün ki mevut yönetimden 3 aday var. Ben 4. Aday oluyorum. Bu dışardan bölünme mi var diye düşünülebilir. Ama ben onu zenginlik olarak görüyorum. TGC o kadar değerli bir meslek örgütü ki buraya talip olan 4 insan var. Bütün başkanları, ortak aklı egemen kılmalıyız. Danışma meclisi ile hareket edeceğiz. Karar sürecine dahil olmalı. Ancak başarıyı böyle sağlarız”

BİRLEŞME OLUR MU?

Birleşme durumu olup olmayacağı konusuna ise Atay, “Benim bugüne kadar beklemem sürekli istişare halinde olduğum insanların düşüncelerini… Şu çok net ki bugün ki 3 aday mevcut yönetimde başkan yardımcısı. Bunlar cemiyetin yöneticisi.. Birkaç yönetimde görev almış insanlarda var. Bir çivi çakana bile teşekkür ediyoruz. Ben cemiyette büyük bir değişimin başlaması anlayışındayız. Burayı asla paye olarak görmüyorum gaye olarak görüyorum. Burasını birini onurlandırmak adına başkan veya yönetici seçtiğimizde bir şeyler yapamıyoruz. Sırası gelen mantığı ile bakmanın yanlış olduğuna inanmıyorum. Denenmişlerden değişim beklemek hayalciliktir. Ben denenmişlerden değişim beklemediğim için öyle bir birleşme olmaz” dedi.

AB YURT DIŞI FONLARI

Atay, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizim cemiyet öz kaynakları olan sürekli gelirler olan bir yer değil. Burada kötü harcamayı önlerseniz, ekstra kaynaklar oluşturursanız cemiyetin kasasına girdi sağlar. Bugün derneklerle ilgili bir sürü proje yaptığınızda hibeler var. AB’den yurt dışı fonlarından kaynaklar alabiliyorsunuz. Onları cemiyete sadece para kazandırmak için değil, işlevlik kazandırmak için yapmalıyız. Yabancı dili önemsiyoruz ama bugüne kadar neden veremedik” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER