Ateş: Tren kaçıyor mu?

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin Aşkale-Bayburt-Rize hattı olarak değiştirilmesine bir tepki de İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş’ten geldi.

Ateş: Tren kaçıyor mu?

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin Aşkale-Bayburt-Rize hattı olarak değiştirilmesine bir tepki de İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş’ten geldi.

Bu kaotik durumu milletvekilleri yerine 6 ay sonra gazetelerden öğrenmenin üzüntüsü ve şaşkınlığını yaşadıklarını ifade eden Ateş, “Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan ve tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Gümüşhane ilimizin yüzyıllık sevdası olan demiryolu hattı Trabzon-Gümüşhane-Erzincan projesinin, son altı ay içerisinde Aşkale-Bayburt-Rize hattı olarak değiştirilerek ihale aşamasına geldiğin altı ay sonra gazetelerden öğreniyoruz. Tıpkı daha önceleri de Çakırgöl turizm merkezinin Trabzon Çakırgöl turizm merkezi olarak tescil edildiğini öğrendiğimiz gibi. Neyse ki orada mülkiyet olayı vardı. Ve yapılan itirazlarla düzeltildi ve Gümüşhane Çakırgöl turizm merkezi olarak tescillendi. Tüm Gümüşhanelilerin hasleti buradan tren yolunun geçmesiydi” dedi. 

Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu kalkınma projeleri kapsamında da Gümüşhane’nin birinci önceliğinin hep demiryolu olduğunun altını çizen İl Başkanı Ateş, “Bu demiryoluyla hem Gümüşhane’de çıkarılan madenlerin Trabzon limanına nakli, hem de İç Anadolu ve Akdeniz bölgesi ürünlerinin daha az maliyetle Karadeniz bölgesine nakli düşünülmüştür. Ve şimdi 20 yıllık iktidarın yetkililerine, İl başkanına, Milletvekillerine ve siyasi sorumlularına soruyoruz 7-8 ay önce başlanılan bu gelişmelerden sizlerin haberiniz yok muydu? Varsa niye Gümüşhane kamuoyuna bilgi vermediniz. Niye şimdiye kadar Gümüşhane halkına o tren hikayelerini anlattınız. Korkarım ki 20 yıldır bizleri oyaladığınız, her seçim öncesi açılacak dediğiniz kayak tesisi de Kaçkarlara gider, sizlerin ruhu bile duymaz. Rize milletvekili çıkmış ‘biz altı aydır bu çalışmayı yapıyoruz, projesinin altyapısını oluşturduk’ diyecek sizlerde Ankara’da duracaksınız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her Gümüşhane ziyaretinde demiryolunun Gümüşhane’den geçeceğine vurgu yaptığına işaret eden Ali Ateş, “Sayın Cumhurbaşkanı buraya gelmesinde her lafın birinde demiryolunun buradan geçeceğini söylüyordu. Sayın Cumhurbaşkanım, sizler memleketinize her türlü, yatırım ve yardımı yapıyorsunuz; bırakında Gümüşhane’mizin makus talihini değiştirecek tren yolumuz buradan geçsin, Kara trenin sesi Harşit vadisinde yankılansın, emin olun Köse’ye yaptığınız havaalanı gibi üç havaalanı yapacağınıza Gümüşhane’mizden kara tren geçse daha iyi olur. Yoksa Gümüşhane’nin 100 yıllık rüyasını yok edenlerden bu halk 2023’de hesabını sorar ve AK Parti’yi sandığa gömer” açıklamalarında bulundu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şehrin için konuş
Şehrin için konuş - 4 yıl Önce

Tren kayak tesisi su yayla işgali şehir olarak artık sahipsiz birakanlardan ne yaptıklarını sormamız gerek 45 bin Bayburt nüfusu küçük örnek her geçtiğinde Gümüşhane nüfus 38 bin yakında Bayburt baglaniriz inşAllah böyle bir sonuçla sonuclanmaz.

Yaşar Gül
Yaşar Gül - 4 yıl Önce

Ali Bey,treni bulamadık ki kaçıralım. Yıllardır bekliyoruz, baka baka boynumuz tutuldu. Bekleyelim belki gelir. Çok Gümüşhanelimin ömrü yetmedi, bizimde yetmeyecek. "Kara tren gecikir, belki hiç gelmez" türküsünü söylemek istemiyoruz artık.

SIRADAKİ HABER