Avcılar Vali Dr. Yusuf Mayda'yı Ziyaret Etti

Avcılar, Vali Mayda’dan atış poligonu istedi.

Avcılar Vali Dr. Yusuf Mayda'yı Ziyaret Etti
Gümüşhane Merkez Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık Doğayı ve Yaban Hayatını Koruma İhtisas Spor Kulübü başkanı Fahri Demir ve yönetim Kurulu üyeleri; Ercan Çimen,Av. Metin Aslan,Ali Ateş,Ali Taş,Muammer Gürmen Vali Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Demir "Biz avcılarımızın bilinçli avlanmaları için gerekli eğitimleri vermeye çalışıyoruz. 142 yasal belgeli avcımız var. Her yıl Orman ve Su işleri şube müdürlüğü aracılığı ile avcılarımıza kurslar düzenleyerek eğitim veriyoruz.” dedi.

Eğitimin her alanda önemli olduğunu vurgulayan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise “Avcılarımızın eğitimli olması bilinçli avlanmayı da beraberinde getirecektir. Doğayı ve Çevreyi korumak bilinçli insanların en önemli görevidir. Gelecek nesillere devredeceğimiz doğayı kirletmeden yaşatmak için gerekli hassasiyeti göstermeliyiz, bu tür çalışmalar insanların bilinçlenmesine vesile olacaktır."dedi.

Avcıların atış poligonu için taleplerinin de değerlendirileceğini belirten Vali Mayda; eğitimli, bilinçli avcıların doğal hayatı, av ve yaban hayvanı ayrımı yapmadan koruyacaklarına inandığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2012, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER