Ayar’dan kadına yönelik şiddet açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) İl Başkanı Gülay Ayar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.

Ayar’dan kadına yönelik şiddet açıklaması

Parti binasında KAÇEP yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Ayar, baş tacı yerine şiddet, sevgi yerine cinayet, ilgi yerine ihanet, eğitim yerine çocuk yaşta evlendirilmenin kadının vazgeçilmez kaderi haline geldiğini savundu.

Bugün, eğitimci bir kadına şiddet, sağlıkçı bir kadına şiddet, ev kadınına şiddet olmak üzere her alanda kadınlara şiddet uygulandığını kaydeden Ayar, “Bizler kadına yönelik şiddetle ilgilide zaman için faaliyetler yapacağımıza kadının emekçi olduğuna kadının fedakâr olduğuna kadının bir anne olduğuna kadının her dalda yer alacağına her toplumda rahat bir şekil ortam sağlanacağına dahil gereken ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kadın sevdi öldü, kadın boşanmak istedi öldü, kadın çalışmak istedi öldü, kadın okumak istedi öldü, kadının yaşam hakları yok sayıldı, bir erkeği dünyaya getiren kadındır bir erkeğe hayat veren kadındır bir erkek doğduğu günden ölümüne kadar hep bir kadın eli vardı. Kadın anne, kadın hayat arkadaşı, kadın yar, kadın sevgiliydi. Gümüşhane MHP İl Kaçep Komisyon Başkanı olarak tüm Kadınlarımızın fedakârlığıyla kendi ailesine çocuklarına eşlerine mesleklerine kendini adayarak hep birlikte sesimizi duyurmak için hepimizin el ele üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER