Aydın: AK Parti İle Türkiye Büyüyor, Gümüşhane Güçleniyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2015 seçimlerine 6 ay kala önemli mesajlar verdi.

Aydın: AK Parti İle Türkiye Büyüyor, Gümüşhane Güçleniyor
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2015 seçimlerine 6 ay kala önemli mesajlar verdi.

Aydın, yılbaşı kutlaması yerine Millete yapılan hizmetleri anlatarak şunları söyledi:

"Yılların başlangıç günlerinin önemsenerek kutlandığı bu günlerde bizim için önemli olan ülkemizin ve Gümüşhane'mizin yakalamış olduğu büyüme ve gelişmedir. Bu nedenle yılbaşı kutlamasından daha çok ilimizin AK iktidarlarımızdan aldığı yatırımları ve hükümetlerimizi kutlamayı uygun buluyorum. AK davaya olan sevgi hem ülkemiz hem de Gümüşhane'de yükselerek devam etmektedir.

2002 milletvekili seçimlerinde Gümüşhane'de yüzde 42,5 oy oranı alan AK İktidar, bu oranı 2007 Milletvekili seçimlerinde yüzde 60,6 , 2011 seçimlerinde de yüzde 65'e kadar çıkarmış ve 2014 yerel seçimlerinde tüm belediyeleri kazanarak rekor kırmıştır. Yüce Rabbimin izniyle 2015 seçimlerinde de bu oy oranlarını daha da yukarı çekeceğiz. Gümüşhane'miz, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği yüzde 75,6'lık destekle Türkiye üçüncüsü olarak bunu kanıtlamıştır.

AK Parti iktidarımız, Türkiye'de 2002 yılına kadar olumsuz yönde esen rüzgarı tersine çevirerek ülkeye özlediği, arzuladığı özgüveni yeniden kazandırdığını belirten Milletvekili Aydın, AK iktidarın vatandaşın derdinin kendi derdi bilip bütün seçmenine bu profilde yaklaştığını söyledi.

Aydın sözlerine şu şekilde devam etti: " Öncelikle şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Milleti anlamak için onların arasına girmek, onlarla yaşamak, vatandaşın sorunlarına, dertlerine deva olmak gerekiyor... Yani vekil değil vatandaş olmak gerekiyor. Bizler, AK Parti'nin birer neferi olarak her zaman bu felsefeyle hareket ettik. Sadece seçim zamanında değil her zaman, her an vatandaşımızın yanında olduk. Ben AK Parti'nin 8 yıllık bir milletvekili olarak toplamda 16 bayramımın tamamını Gümüşhane'de hemşehrilerimle birlikte geçirdim. Tek bir bayram bile evimde ailemle birlikte olmadım. Biz bir davaya inandık ve bu davanın gerektirdiği şekilde de yaşıyoruz. Vatandaşımla arama hiçbir zaman danışman, sekreter koymadım; bütün Gümüşhane'de cep telefonum vardır ve hemşehrilerim aradığında direkt vekili ile görüşür. İktidarımıza , liderimize ve devletimizin bekasına yönelik tüm darbe girişimlerinde milletimizle kucaklaştık. Gezi olaylarından, 17-25 Aralık darbe girişiminden hemen sonra tüm ilçelerimizde  milletimizle buluşup " Milli İradeye Saygı ve Yeni Türkiye" toplantıları yaptık ve milletimizle kucaklaştık. Tabi doğal olarak bunlar bize ve AK davamıza vatandaşımızın sevgisini artırarak devam ettiriyor.

 
Tabi iş bu kadarla da bitmiyor. Şehrimizi kalkındırmak ve geliştirmek için gece- gündüz, yaz-kış, hafta sonu demeden, bir gün bile tatil yapmadan çalıştık, çalışıyoruz. Sonuçta Gümüşhane'mize 13 yıllık iktidarımız boyunca 5 katrilyon yatırım yaptık; Ulaşımda, Adalette, Aile ve  Sosyal Politikalarda, Eğitimde, Sporda, Bilimde, Sağlıkta, Teknolojide ilklerin partisi olduk... 'Millete hizmette' asla ödün vermeden bugünlere geldik. Dolayısıyla halkımızda bize hak ettiğimizi sandıkta verdi. Hepsinden Allah razı olsun...

Ülkemizi bölgenin lideri Dünya'nın da önder ülkelerinden birisi haline getirdik. Ancak bütün bunlar da yeterli değil. Hizmet için daha önümüzde nice yıllar var. 2023 Hedefimiz var. Türkiye'mizi ilk 10 ekonomi arasına sokacağız bunun arzusundayız. Milli gelirimizi artırarak vatandaşlarımızın daha rahat standartlarda yaşamasını sağlayacağız. 2002 yılından bu yana 3,5 kat büyüttüğümüz Ekonomimizi daha da güçlendiriyoruz, savunma sanayinde yerli üretimle birlikte daha bağımsız, caydırıcı bir ülke konumuna erişiyoruz. Tüm bunları yüce Türk milletinin bize verdiği teveccühle yine hep birlikte milletimizin istek ve beklentileri ile gerçekleştiriyoruz.

Siyasetin ve Millete hizmetin şehri kalkındırarak yatırım yapmaktan geçtiğini kaydeden Aydın; AK Parti İktidarı tarafından Gümüşhane'ye yapılan yatırımları sıraladı:

ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME...

Gümüşhane'mize ulaştırma alanında yaklaşık 3 Milyar TL'ye yakın yatırım yaptık yapıyoruz.Şu anda 150 kilometre bölünmüş yol ve çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Şiran-İkisu yolu yüzde 90 asfaltlandı. Pekün Tüneli projesi başladı. Zigana tünelini ihale ettik fiyat teklif aşamasında. İnşallah bahar ile beraber temel atacağız. Karayollarımız şu anda Gümüşhane'de altın çağını yaşıyor. Çevre yolu, bölünmüş yollar ve köprülü kavşaklar, tüneller ile Gümüşhane'nin çehresi değişmeye devam ediyor. Yollarımızdan transit geçenler gördükleri çalışmalar sonucu hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Dağlara yer değiştiriyorsunuz latifesini yapıyorlar.

Gümüşhane'de Köstere Gümüşhane arası toplam  30 Km Bölünmüş Yol tamamlanarak trafiğe açıldı.
Toplamda 7 adet çift tüp toplam uzunluğu 8000  metreden fazla tünel inşa edildi. Tüneller şehri olarak adlandırılmaya başlandı.

Ayrıca Gümüşhane Çevre Yolu’nda yapım çalışmaları sürdürülmekte olup, 2016 yılı sonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz.

EĞİTİM...

Eğitime 160 Milyon TL yatırım yaptık. Kazandırdığımız okullar, ek derslikler, tüm branşlarda öğretmen açıklarının kapatılması ve eğitimin teknoloji ile buluşması sonucunda Gümüşhane 2000'li yıllarda son on il arasında yer alırken 2008 yılında ilk üç il arasına girmeyi başardı. Ayrıca iktidarımız döneminde uygulamaya koyduğumuz ücretsiz ders kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik. Kaliteli ve nitelikli eğitim kazandırdığımız Gümüşhane'mize yeni okullar, tüm ilçelerimize İmam Hatip Ortaokul ve liseleri, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu ve Anadolu Öğretmen liseleri, İlkokullar ve Öğretmen Evleri, Okullarımıza çok amaçlı salonlar kazandırdık.

SAĞLIK...

Sağlık harcamalarına 120  Milyon TL aktardık. Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitelerinin artırılması, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden sağlığa ayrılan payı yükselttik. Ambulans filomuzu genişlettik. Aile Hekimliği, Evde Sağlık Hizmeti, ilaca ulaşımın kolaylaşması, Alo 182 randevu sistemi gibi devrim niteliğinde yeniklilerle vatandaşımızın sağlık çilesine son verdik. 2002-2013 yılları arasında Gümüşhane'nin Merkez ve ilçelerinde son teknoloji cihazlarla donatılmış sağlık tesisleri yaptık. İlçelerimizdeki tüm devlet hastanelerini yeniledik. 2002 de 17 olan uzman sayısını 70'e çıkardık. tüm branşlarda uzman temin ettik. Merkezde ki muhteşem projeli devlet hastanemiz inşallah yakında tamamlanıp hizmete açılacak.. Hastanelerimiz artık otel konforunda. Gümüşhane'de 112 acil istasyon sayısını 2'den 12'ye ambulans sayısını 5'ten 36'ya çıkarttık. Hastalarımızı helikopter ambulans ile naklettik..

ADALET...

Toplumun huzur ve refahının en önemli unsurlarından biri olan adalet mekanizmasını güçlendirmek adına dört koldan çalıştık.
Hakim ve Savcı sayılarımız arttırdık. Adli işlerin hızlı ve sağlıklı işlemesini sağladık. Adliye personeli sayısını arttırarak adli işlerde hakim ve savcı yükünü azalttık. Gümüşhane merkez'e yeni adalet binası kazandırma çalışmasında da sona gelindi.

ORMAN VE SU İŞLERİNE

Orman ve Su İşleri'ne 1,7 Milyar yatırım yaptık. Gümüşhane'mize ülkemizin orman varlığını koruyarak geliştirmek, orman köylülerini desteklemek, milli parklar ve diğer korunan alanların etkin yönetimini sağlayarak halkımızın hizmetine sunmak, su kaynaklarını verimli kullanarak içme suyu, sulama ve diğer ihtiyaçlara hizmet vermek, enerjiye dönüştürmek ve hava tahminlerini daha isabetli yapabilmek için son 13  yılda Gümüşhane'ye yapılan yatırımları arttırdık ve tüm ihtiyaçlarını karşıladık.

Gümüşhane'yi barajlarla donattık, hasretle beklenen Sadak Barajı'nı ihale edip hizmete aldık. Ayrıca Köse, Koruluk, Kürtün ve Torul baraşlarını tamamladık. İnşallah Bahçecik ve Tersun  Barajlarını da bu yıl ihale ettirerek su sorununu önemli ölçüde çözeceğiz.  Yıllarca bitirilemeyen barajları kısa sürede tamamlanın yanında Gümüşhane'nin bütün derelerini ıslah ettik ediyoruz (Kelkit,Şiran,Köse,Torul ve merkez HARŞİT). Şu anda Gümüşhane'de 12 adet göletin yapımı devam ediyor. Bu Gümüşhane'ye Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamış gölet sayısıdır.

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR...

Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı olarak  75  Milyon TL yatırım yaptık. Enerji sektörünün tüm alanlarında yatırımların önünü açtık. Tüm ilçelerimizin elektrik şebekesini yer altına aldık. 30-40 yıllık köy ve ilçe hatlarımızı yeniledik.

2002 yılında petrol ve doğalgaz sektörüne hiç yatırım yapılmamışken 2008 yılında merkezi doğalgazla buluşturduk şimdi Kelkit ilçemizi buluşturacağız.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK...

Çevre ve Şehircilik: 24,7 Milyon TL yatırım yaptık. Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Çevre kirliğinin önlemesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2013 yılları arasında Gümüşhane için 10,7 milyon TL ödenek ayırdık. Kelkit ve Merkezde 2010 yılında sağladığımız hibe destekler ile Katı Atık Aktarma İstasyonu'nu hizmete soktuk. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile Belediyemiz Atık Su tesisin de hayata geçirdik.

Bunun yanında TOKİ eliyle yüzlerce konut hastaneler, okullar, ticaret merkezleri, pansiyon, kütüphaneler ve rehabilitasyon merkezleri inşa ettik.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık:'ta 102 Milyon TL yatırım yaptık. Tarımsal kalkınma desteklerini arttırdık. Gümüşhane'de Tarımsa Kalkınma Kooperatiflerine verdiğimiz kredi desteğini 12 yılda 31 kat arttırdık.

Sertifikalı Tohum ve Fidan Destekleriyle üretimde verim ve kaliteyi yükselttik.

DOKAP  Tarım Projesini Başlattık. 2007 yılında başlattığımız proje ile Gümüşhane'de farklı tarımsal üretimlerin yaygınlaştırılması ve küçük üreticilerin yaşam seviyelerinin iyileştirilmesini hedefledik. Bölgesel gelişmişlik farkını ortadan kaldırdık. Yeni hayvancılık işletmelerinin kurulumuna destek verdik. Gümüşhane 2009 yılından itibaren aynı anda birden çok bölgesel destekten faydalanan nadir iller arasına girdi. (DAP ve DOKAP)
Etçi ve kombine ırk damızlık yetiştiren modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasını desteklemek amacıyla 2008 yılında DAP Sığırcılık Projesini hayata geçirdik. 50 büyükbaş ve üzeri hayvancılık işletmesi kuran yatırımlara; inşaat için %30, makine-ekipman ve gebe düve alımı için %40 hibe desteği sağladık. Gümüşhane'de 6 yeni hayvancılık işletmesinin yatırımına 4 Milyon TL hibe desteği sağladık. Proje 2015 yıl sonuna kadar devam edecek.

Bölgenin en büyük Modern Hayvan Pazarı Gümüşhane'de (Kelkit'te) Belediyemiz aracılığı ile kuruldu.

Şimdi GÜMÜŞHANE -Bayburt-Rize illerini kapsayan 50 milyon dolarlık projeyi başlattık.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR...

Aile ve Sosyal Politikalar'da yaklaşık 150 Milyon TL Yatırım ve destek yaptık.  Engelli vatandaşlarımıza, eşi vefat etmiş kadınlarımıza şehit ve gazi yakınlarına, korunmaya muhtaç çocuklarımıza ve ailelerine yönelik sosyal yardım politikaları uygulandı.

Sosyal güvencesi olmayan, yoksul ailelere çocuklarını okula göndermeleri ve düzenli sağlık kontrolüne götürmeleri, anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları şartıyla yapılan Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları (ŞESY) kapsamında Gümüşhanemizde  2013 yılında 3.331 kişiye ödeme yapılmıştır. Bu yardımlar kapsamında 2003-2014 Döneminde 10 milyon TL yardım yapılmıştır.

Sosyal güvencesi olmayan muhtaç er ve erbaşların askerlikleri süresince evli ise eşlerine evli değilse annelerine aylık 250 TL tutarında düzenli olarak yapılan yardımlar kapsamında Gümüşhanemizde  2013 yılında 127 muhtaç asker ailesine 168.250 TL; 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde 130 muhtaç asker ailesine 156.500 TL yardım yapılmıştır.

Sosyal güvencesi olmayan eşi vefat etmiş kadınlara aylık 250 TL tutarında düzenli olarak yapılan ödemeler kapsamında Gümüşhanemizde  2013 yılında 835 eşi vefat etmiş kadına 2.254.000 TL; 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde 811 eşi vefat etmiş kadına 1.143.750 TL yardım yapılmıştır.

"65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" gereğince muhtaç olduğu tespit edilen yaşlı ve engellilere 3 ayda bir yapılan düzenli ödemeler kapsamında düzenli bir şekilde yapılmıştır.

Bunun dışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ihtiyacı olan bütün vatandaşların yanında olmuş ilimizde Bakım ve rehabilitasyon merkezini hizmete aldık, il binası yapımına başladık, engelsiz yaşam merkezi yer tahsisi ve projesi tamamlanmıştır. 2012'de engelli memur sınavı getirilmiş kamudaki engelli istihdamı da 6 kat artmıştır.

GENÇLİK VE SPOR ...

Gençlik ve Spor alanında 110 Milyon TL yatırım yaptık. Gümüşhaneli gençlerimizin sporu, bilimi, sanatı keşfetmeleri için tasarlanan gençlik merkezlerine dinamik bir Türkiye inşa etmek için, spor tesislerinin ve öğrenci yurtlarının onarımına 50 milyon TL harcadık. Gümüşhane'de ki yüksek öğrenim gençliğine 60,1 milyon TL öğrenim kredisi ve burs verdik. 680 olan yurt kapasitesini 3000 inin üzerine çıkardık. Kapalı yüzme havuzu, gençlik merkezi, tüm ilçelerimizdr spor salonları ve çim sahalar yaptık.Gümüşhanespor futbol takımımıza ve Torul Voleybol takımına ve diğer spor dallarına desteklerimiz devam ediyor.

TURİZM...

Turizm'de şehrimizi geliştirmek için 35 milyon TL Yatırım yaptık.  DOKAP Turizm Master Planı tamamlandı. DOKAP bölgesinde turizm sektörüne dönük çalışmalar başlattık. Yeşil yol kapsamında ve kış türizmi anlamında 15 Milyon TL ödenek gönderdik.
Gümüşhane'de ki vakıf eserlerini restore ettik. Vakıf kültür varlıklarına sahip çıktık. Eserlerin envanterini çıkartarak belgeleri arşivledik ve bunlara ait projeler hazırlayarak restorasyonları veya onarımlarını tamamladık.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji: 25 Milyon TL ile Organize Sanayi Bölgeleriyle istihdam sağladık. 2 adet küçük sanayi sitesini tamamladık.
20 milyon TL değerindeki İŞGEM  projesi hazırlayarak 2010 yılında onaylattık ve inşaatla ilgili proje ihale edildi,
2015 yılında ilk kazma vurulacak.
(İŞGEM kapsamında 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde 15 adet 100 metrekarelik, 5 adet 200 metrekarelik işyerlerinin bulunduğunu, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanları yer alıyor.)

KÖYDES...

KÖYDES için 120 Milyon TL' yi aşan yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesini başlattık. 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, alt yapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerimizin hayat standardını yükseltmek için yatırım seferberliği başlattık. Kişi başına düşen KÖYDES ödeneklerinde Türkiye 3. sü olduk. Yolu ve suyu olmayan köyümüz kalmadı. Kalkınma Ajansı ve SODES için de 32 Milyon tutarında yatırım yaptık.

ÜNİVERSİTE...

Gümüşhane Üniversitemiz Kurulduğu 2008 yılından 2014 yılına kadar 300 milyon Liranın üzerinde ödenek aldı ve bir fakülte açılsın diye KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) kapılarının zorlandığı dönemden, Gümüşhane'nin her ilçesine açılan yüksek okulları, kampüsleri yeni bölümleri ile 2008 yılından itibaren parlayan yıldız haline geldi. Hamdolsun ki 2008'den  itibaren kendi fakültemizi açıp kendi öğrencimizi alıyoruz. Şu anda 15 000 den fazla öğrencimiz var.”

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK

Bütün sosyal güvenlik kurumlarını bir çatı altında toplayarak Sosyal Güvenlik Kurumunu kurduk. Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü binasını yeniledik.
Kelkit, Kürtün ilçelerimizde sosyal güvenlik merkezi açarak hizmeti vatandaşın ayağına getirdik. Gümüşhane'de 2009-2013 yılları arasında 31,1 Milyon TL ödenek  ile 4.282 kişi aktif iş gücü programlarına katıldı. Gümüşhane'de 2002 yılında sayısı 4 bin 941 SGK'lı çalışan varken bu oran şu anda 20 bini aştı.

ARALIK AYININ SON HAFTASINDA İLİMİZE EK KAYNAK

Yoğun temaslarımız sonucu Aralık ayının son haftasında 2015 genel bütçesinde planlanan 1 milyar TL nin haricinde, Maliye Bakanlığından özel idaremize 5 milyon TL, Türizm bakanlığımızdan özel idaremize ve belediyelerimize 1.5 milyon TL, Bilim Sanayi Bakanlığımızdan 1 milyon TL, Diyanet İşleri Başkanlığından ilimizdeki külliye yapımına 2.5 milyon TL kaynak aktarılmıştır.

GÜMÜŞHANE AK PARTİ'NİN KALESİ OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEK

2015 yılının Haziran ayında gerçekleşecek Milletvekilliği seçimlerinde de Gümüşhane'nin AK Parti'nin kalesi olarak kalmaya devam edeceğini söyleyen Milletvekili Aydın, " Yaptığımız yatırımlar yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim yaptıklarımız ve bizden önce yapılanlar ortada ve gayet açık. Bu bağlamda Gümüşhaneli hemşehrimiz yapılanların farkında ve her seçimde tavrını AK iktidardan yana koydu ve bize bu ülkeyi AK kadrolarla yönetme şansını verdi. Tüm hemşerilerimden Allah razı olsun. İnşallah yüce rabbimin izniyle 2015 yılı Milletvekilliği seçimlerinden de alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.

Hemşehrilerinin ve tüm Türkiye'nin Mevlid Kandilini ve yeni yılını da tebrik eden Aydın, "Takvimin olağan günlerinden olan ancak yılın dönüm noktası olarak kabul edilen 1 Ocak yılın ilk gününün tüm milletimizce hayırlara vesile olmasını temenni ederken önemli olanın milletin iradesinin hakim olduğu ileri demokrasinin yaşandığı yılların ancak ve ancak Ak iktidarlar ile sağlanacağını ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER