Aydın: 'TBMM’de yasalaşan kamu özel işbirliği modeli ile Türkiye kazanacak'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, yoğun TBMM gündemi ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Aydın: 'TBMM’de yasalaşan kamu özel işbirliği modeli ile Türkiye kazanacak'
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, yoğun TBMM gündemi ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

TBMM’de aynı zamanda Sağlık, aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi de olan Doç. Dr. Kemalettin Aydın, hafta boyunca TBMM’de görüşülerek Perşembe gecesi yasalaşan Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılmasına olanak sağlayacak çalışma ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Kemalettin Aydın açıklamasında “Milletimize onlarca yılda yapılacak Sağlık hizmetlerine çok daha kısa sürede sunulmasının hedeflendiği yasada 2003 yılından bu yana süren ve dünyada örnek uygulamalar arasında gösterilen Sağlıkta Dönüşüm Programlarının en güzel örneklerinden birine daha inşallah şahit olacağız.

Uygulama ile milletimiz daha huzurlu, sağlıklı ortamlarda Sağlık hizmetinden faydalanabilecektir.

Bu çalışma çerçevesinde toplamda ayrı ayrı bölgelerde 40-50 bin  yataklı otel konforunda hastaneler hizmete sunulacaktır.

Sağlık hizmetinin ertelenemez, bekletilemez, vazgeçilemez ve ikame edilemez niteliği ve yatırıma ayrılabilen kaynaklar göz önüne alındığında, sağlık hizmetlerinin kaliteli şekilde sürdürülebilmesi için finansman ihtiyaçlarının alternatif kaynaklardan karşılanması zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede, alternatif yeni finansman modelleri geliştirilmektedir.

Bu felsefeden hareketle uygulanacak Yasa ile toplam yatırım maliyeti Sağlık Bakanlığı bütçesi ile karşılanması halinde 25-30 yıl yapımı sürecek dev projeler özel sektöre kısa sürede yaptırılacak ve 25 yıl Sağlık Banklığının isteği doğrultusunda bakımından, tüm teçhizatına kadar eksiksiz hizmet sunulduktan sonra, son modern teknolojiler ile donanımlı hastaneler kamu emrine teslim edilecektir.

Yasada esas alınan kamu özel işbirliği modeli, idarenin ihtiyaç duyduğu tesisin özel sektör tarafından finanse edilerek tasarlanması, yapılması, belirli bir süre için idarenin kullanımına bırakılması ve tesis üzerindeki bazı hizmetlerin yüklenici tarafından verilebilmesi, sözleşme süresi sonunda tüm tesislerin idareye devri esası üzerine kuruludur.
Kamu özel işbirliği, kamu hizmetleri için kamu ve özel sektör arasındaki işbirliği anlaşmalarını ifade etmekte olup, işbirliği yapan taraflar arasında yatırım, risk, sorumluluk ve kazancın paylaşılması ile karakterize edilmektedir.

Bu model ile yaptırılan tesislerdeki sağlık hizmetleri ise kamu tarafından sunulmaya devam edilmektedir.

Öte yandan memleketimiz Gümüşhane’de tüm sağlık yatırımları bu kanun uygulamaya girmeden önce yoğun çalışmalarımız, Saygıdeğer Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Bakanlar Kurulumuzun ve Sağlık Bakanlığımızın destekleri ile tamamıyla ihale edilmiştir.

Kelkit yeni devlet hastanemiz son modern imkanlar ve çok sayıda uzman doktorlar ile çalışmaları ve ihtiyaçları an ve an takip edilerek devam etmektedir. Torul yeni devlet hastanemiz ve Kürtün Yeni Devlet Hastanemiz kısa sürede ihale ettirilmiş inşaatı tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur.

Şiran Devlet Hastanesi ihale ettirilmiş, inşaat çalışmaları takibimizde devam etmektedir. Yeni Gümüşhane Devlet hastanemiz tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde ihale ettirilmiş ve inşaat çalışmalarına ödenekleri tamamıyla hazır şekilde başlanmıştır inşallah iki yıl gibi kısa sürede tamamlanıp hizmete sunulacaktır.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2013, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER