Aydın, Turan Teşkilatı başkanı oldu

Eskişehir merkezli Turan Teşkilatı’nın Gümüşhane İl Başkanlığı görevine atanan Muhammet Aydın, Turan Teşkilatı olarak yegane amaçlarının Türk evladının artık örfüne, ananesine, töresine sahip çıkması, zulüm gören Türk soydaşlarını tanıması, sahip çıkmasına ön ayak olması olduğunu söyledi.

Aydın, Turan Teşkilatı başkanı oldu

Ülke genelinde 62 ilde teşkilatlanan Turan Teşkilatı’nın Gümüşhane’deki yükünü omuzlayarak İl Başkanı olan Aydın, yaptığı açıklamada Türk sesinin geldiği, Türk yüreğinin çarptığı her yerin toprakları olduğunu belirterek, “Biz turan teşkilatı olarak genel başkanımız Neslihan Yürüksoy önderliğinde önce insan sloganıyla bu yola çıktık. Turan Teşkilatı olarak biz kim miyiz? Biz tarihi anlatırken Osmanlıdan değil Teoman’dan, Metehan’dan, Bilge Kağan’dan Hülagü Han’dan, Cengiz Han’a, Timur’a kadar Türk hakanlarını, kız çocuklarına dünyanın ilk kadın hükümdarı olan Tomris Hatun'u ve sadece onun kurduğu kadınlardan oluşan orduları anlatıyoruz. Anlatıyoruz ki kendilerini sarayda cariye olarak değil devletin başına ulu kağan olarak hayal etsinler. Erkek çocuklarına Türklerde cinsiyet ayrımı olmadığını, Türk dilinde diğer dünya dillerinde olduğu gibi cinsiyet ayrımı ifade eden kelimelerin olmadığını, devletin kağan ve hatun ile eşit yönetildiğini, bu milletin yeniden dirilmesinin buna bağlı olduğunu evlatlarımıza milli şuurun bu şekilde aşılanacağını, evlatlarımızı vatan ve millet sevgisi ile dosdoğru yetiştirmemiz gerektiğini Türk çocuklarının atalarını tanıdıkça daha büyük isler yapmak için kendini daha güçlü hissedeceğini düşünen bir kuruluşuz” dedi.

Başkan Aydın, “Bu neslin evlatlarına 1071 de Türklere Anadolu kapılarını açan Alparslan’ın “Sizlere öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır” sözüyle Ertuğrul gazinin diriliş ateşini yaktığı 1299’da Osman Bey’in kuruluşuyla taçlanan, yüzyıllarca dünyaya adaletiyle hükmeden bir cihan imparatorluğunun neferleriyiz diyebilmeyi, bunu öğretmeyi, bunu yaşamayı, yaşatmayı hedefliyoruz.1453’de “Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul’u” diyen ve Peygamberin müjdelediği komutan olmayı başaran çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Muhteşem Süleyman ile Viyana kapılarına kadar dayanan bir hükümdarın torunları olduğumuzu anlatmak niyeti içerisindeyiz. Biz yeni neslimize, evlatlarımıza çocuklarımıza gençlerimize Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, Samsun’u, Sivas’ı, Amasya’yı, güney cephesinde Kazım Karabekir’i anlatmak, öğretmek durumundayız. Biz evlatlarımıza ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatmak öğretmek durundayız ki Türk evladı uyumasın. Türk evladı bilsin ki her biri birer Teoman, Metehan, Bilgekaan, Timur, Hülagühan, Cengizhan, Ertugrul Gazi, Osman Bey, Fatih Sultan Mehmet Han, her biri birer Atatürk olacak kanı damarlarında taşıdığını hissetsin” diye konuştu.

Turan teşkilatı olarak yegane amaçlarının Türk evladının artık örfüne, ananesine, töresine sahip çıkması, zulüm gören Türk soydaşlarını tanıması, sahip çıkması, ön ayak olması olduğunu kaydeden Aydın, “Uyan Türk evladı uyuma uyan. 30 kupona alınmadı bu vatan. Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan vatan büyük ve müebbet bir ülkedir turan. Tanrı türkü korusun ve yüceltsin” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER