Aydın: Türkiye G-20’yi Yönetecek

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomilerini kapsayan ve en gelişmiş ülkelerin yer aldığı birlik olan G-20 dönem başkanlığını ve ekonomideki olumlu gelişmeleri değerlendirdi.

Aydın: Türkiye G-20’yi Yönetecek
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomilerini kapsayan ve en gelişmiş ülkelerin yer aldığı birlik olan G-20 dönem başkanlığını ve ekonomideki olumlu gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde ekonomi anlamında 3 kat büyüdüğünü söyleyen Milletvekili Aydın, “AK Parti iktidarından önce 'deyim yerindeyse meteliğe kurşun atan bir Türkiye' vardı. 1 Milyon dolar için IMF'nin kapısında bekleyen ve ülkenin itibarı düşüren iktidarlar vardı. AK Parti, Türkiye'ye hak ettiği iade-i itibarını yeniden kazandırdı. İnsan nereden nereye diyor. 2002 yılında merkez bankasının rezervi 27 milyar dolardı şu anda 135 milyar dolar. 2002 yılında her 100 liradan 86 lirası faiz lobisine gidiyordu. Şu anda faiz lobisine verilen paralarla on binlerce engelli vatandaşımıza maaş bağlandı. Ülkenin kaynakları ülkenin insanı için harcanmaya başlandı... IMF'e olan borç ödenerek Türkiye ayağındaki prangalardan kurtuldu, milyarlarca dolar zarar eden faiz lobisi ve iş birlikçileri farklı bahanelerle Türkiye'yi dizayn etmeye çalışsalar da insanımız bu tuzağa düşmedi.

Şu anda gelişen, büyüyen ve Dünya arenasında itibarı artan bir Türkiye var. Ekonomisi kendi ayakları üstünde duran bir Türkiye, dış politikada bağımsız kararlar alıyor.  Suriye'de Esed rejimine hayır diyen Türkiye, Rusya ile 32 milyar dolar olan ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak için imzaları atıyor. Tüm bu gelişmeler Türkiye'nin dış baskılardan bağımsız olarak uyguladığı politikaların sonucudur. Bunun yanında yaptığı ekonomik hamleler ve yatırımlar sayesinden büyüyen Türkiye, Dünya'nın 16. büyük ekonomisi olmayı başardı ve bunu da taçlandırarak G-20 dönem başkanı oldu. Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da dediği gibi 'artık büyük ülkeler toplanıp da acaba bizim kaderimizle ilgili ne karar alacaklar diye bekleyen, kaygıyla izleyen bir ülke yok. Artık büyük ülkelere, gelişmiş ülkelere de, gelişmekte olan ülkelere de başkanlık yapan, küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti var.' Bugün, G-20 Ülkeleri toplamına baktığımızda Dünya ekonomisinin yüzde 85'ini, ticaretinin yüzde 75'ini oluşturmakta. Nüfusun da üçte ikisini temsil ediyor... Bir zamanlar hayal gibi görünen pek çok şey, büyüyen, gelişen, istikrarı olan, bölgesinde güçlenerek bağımsız politikalar izleyebilen, geliştirdiği askeri teknolojilerle caydırıcı gücü artan ve ekonomik istikrarla mümkün hale geliyor. İnşallah 2023 hedeflerine kilitlenen ve uzun vadeli politikalar izleyebilen bir Türkiye, AK Parti iktidarının ileri vizyonu sayesinde daha büyük başarılara da imza atacaktır.”
Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER