Aydın: Vakıf Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, Vakfın Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Aydın: Vakıf Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, Vakfın Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Yoğun çabalar sonucu Vakfın kurulması ve ilk genel kurul toplantısını yapmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Aydın, yaşanan süreci anlatarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açıklamasında yüksek nitelikli ve başarılı bir üniversite için güçlü bir Vakfın herkesin beklentisi olduğunu vurgulayan Aydın, “Vakfın, Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacağına inanmaktayız. Vakıf olarak yapılabilecekler konusunda ayrım gözetmeksizin herkesin düşünce ve önerilerine açık olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Önümüzdeki günlerde her kesimden Gümüşhanelilerin düşünce ve önerilerinin alınarak bir yol haritası belirleneceğini ve kamuoyu ile paylaşılacağını kaydeden Aydın, “Vakıf yönetiminin manevi sorumluluğunun da bilincinde olarak 1. Olağan Genel Kurul’da yeni seçilen Yönetim ve Denetim Kurulunu tebrik eder, hayırlı hizmetlerin gerçekleşmesine vesile olmalarını dilerim” diye konuştu.

Gümüşhane’de bir üniversite kurulması amacıyla Gümüşhane’deki birçok kişi, kurum ve kuruluşun yoğun çaba gösterdiğini hatırlatan Aydın, “Gümüşhane için, eğitim ve turizmi temel öncelikleri arasına koyan Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD), de kuruluşundan itibaren çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmış ve ilimize üniversite kurulması için her platformda gereken çabayı göstermiştir. Malumları olduğu üzere; Gümüşhane Üniversitesi 2008 yılında kurulmuştur. Üniversitemizin gerek kuruluş sürecinde gerekse de kuruluş sonrasında her türlü desteği sağlayan değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, GSTO Başkanımıza, işadamlarımıza, bürokratlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, yerel ve ulusal basınımızın değerli mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üniversitemizin, kuruluşundan itibaren fiziki yapılanma konusunda önemli bir başarı gösterdiği açıktır. Gelinen noktada fiziki ve teknolojik altyapı yanında; eğitim ve araştırma imkânları ile akademik ve idari personelin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması önem arz etmektedir. Ancak bu suretle üniversitemiz kendi nesli olan üniversitelerden bir adım önde olabilecektir. Gümüşhane Üniversitesi’nin hayal edilen hedefe ulaşabilmesi için Türkiye ve dünyadaki başarılı üniversitelerin bu başarılarının altındaki temel motivasyonları da dikkate alınarak vakıf kurma düşüncesi oluşmuştur” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olan Prof.Dr. Kenan Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Vakıf kurma düşüncesiyle başlayan süreçte; Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek hocamızın öncülüğünde değerli çalışma arkadaşları yoğun bir çaba göstermişlerdir. Kurulacak vakfın tüm hemşerilerimiz tarafından benimsenmesi ve üniversitemizin daha iyi kaynaklara sahip olabilmesi anlayışı ile Sn. Rektörümüz ve ekibi; başta Ankara ve İstanbul olmak üzere gurbetteki hemşerilerimizi ziyaret ederek, üniversitenin vizyonu ile orta ve uzun vadedeki hedeflerini paylaşarak onları kurulacak vakfa destek vermeye davet etmişlerdir. Bu davetler olumlu karşılık bulmuş ve Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kurulmuştur. Bu özverili çabalarından dolayı Sn. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve çalışma arkadaşlarına özellikle teşekkür etmek isterim.

Kuruluşu tamamlanan vakfımızın 1. olağan genel kurulu da mütevelli heyet üyelerinin büyük orandaki katılımı ile 30 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşmiştir. Genel Kurulda yapılan seçimler (ve akabinde yapılan görev bölümü) sonucu yönetim ve denetim kurulu aşağıdaki şekilde oluşmuştur. 

Yönetim Kurulu Asil

1.    Prof. Dr. Kenan Aydın - Başkan
2.    Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ayyıldız - Başkan Vekili
3.    Dr. Öğretim Üyesi Hasan Tahsin Bostancı - Sekreter
4.    Sağlık Kültür Daire Başkanı Fahri Terzi - Muhasip
5.    İşadamı Muammer Beyaz - Üye
6.    İşadamı Celal Akın - Üye
7.    Genel Müdür Yüksel Yalçın - Üye

Yönetim Kurulu Yedek

1.    Diş Hekimi Çetin Işık
2.    İşadamı Ata Paşabeyoğlu
3.    Doç. Dr. Fatih Yalçın
4.    Doç. Dr. Kemal Kurt
Denetim Kurulu Asil

1.    Doç. Dr. Rıdvan Şahin - Başkan
2.    Dr. Öğretim Üyesi Mümin Hakkıoğlu - Üye
3.    Dr. Öğretim Üyesi Serhat Dağ - Üye

Denetim Kurulu Yedek

1.    Dr. Öğretim Üyesi Bülent Bal
2.    Dr. Öğretim Üyesi İsmail Çalık


Diğer taraftan Vakıf Mütevelli heyeti; Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Prof. Dr. Bayram Nazır, Prof. Dr. Salim Serkan Nas, Milletvekili Hacı Osman Akgül, Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Prof. Dr. Cemal İbiş, Cahit Karakullukçu, Atilla Kesler, Yüksel Hamzaoğlu, Serkan Kaya, Cengiz Kaya ve Turay Kesler’in de danışma kurulu üyesi olmalarını kararlaştırmıştır.

Vakfımızın kuruluşu için gerekli maddi desteği sağlayan işadamlarımıza ve mütevelli heyet üyelerine bu fedakârlıklarından dolayı teşekkür eder, ilimiz adına minnet borcumuzun olduğunu belirtmek isterim.

Vakfımızın kuruluş sürecinde her türlü desteği veren Sn. Valimiz Kamuran Taşbilek ile Belediye Başkanımız Sn. Ercan Çimen’e teşekkür ederim.

Vakfımızın kuruluş sürecinde gerek maddi gerekse de 60.000 (altmışbin)’in üzerinde eseri bünyesinde barındıran özel kütüphanesini Gümüşhane Üniversitesi’ne bağışlayarak (ki bunların içerisinde 1930’lu yıllara ait nadir eser statüsünde olan çok değerli mecmualar da bulunmaktadır) üniversite kütüphanesinin daha şimdiden sahip olduğu kaynak açısından kendi nesli arasında birinci sıraya gelmesini sağlayan çok değerli işadamımız, ağabeyimiz Av. Rafet Ataç beyefendiye özel olarak teşekkür etmek isterim.  

Vakfın kuruluş sürecinde İstanbul’daki toplantı ve organizasyonları düzenleyen ve bu konuda büyük emek veren GÜSİAD Genel Başkanı Sn. Yüksel Yalçın ile aynı çabaları Ankara’da gösteren GİAD Başkanı Sn. Erdal Kurt’a teşekkür etmek isterim.  

Gerek bugüne kadar vermiş olduğu destek gerekse de bundan sonra vakfımız için vereceği desteklerden dolayı Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu başkanı Prof. Dr. Cemal İbiş hocamıza ve hemşeri akademisyenlerimize en içten duygularımla teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 14:25

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER