Aydın’dan Abdurrahman Akyüz’e tepki

Turan Teşkilatı Gümüşhane İl Başkanı Muhammet Aydın, Afyonkarahisar’da şampiyon olarak kürsüde bozkurt işareti yapan sporcu Sıla Zeynep Turan’ı “Terbiyesizlik yapma” diyerek kürsüden indirdiği iddia edilen Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz’e tepki gösterdi.

Aydın’dan Abdurrahman Akyüz’e tepki

“Biran önce görevden alınmasını talep ediyoruz”

Yaptığı açıklamada Afyonkarahisar’da 1100 sporcu ve 11 ülke arasında yapılan Wushu Balkan Şampiyonasında sporcumuz Sıla Zeynep Turan’ın 48 kilogramda da tüm rakiplerini nakavt ve sayı farkıyla yenip açık ara şampiyonluğa uzandığını hatırlatan Aydın, “Bizlere Türkün gücünü, başarısını dünyaya göstererek bu büyük gururu yaşatan kızımız 1.lik kürsüsüne çıktığında Türklüğün sembolü, Turanın mührü olan bozkurt işaretini yaşadığı onur ve büyük gururla yaparak sevincini göstermiştir. Ancak birilerinin zoruna gitmiş olacak ki bu sporcumuzu “Terbiyesizlik yapma” diyerek kürsüden indirme hadsizliğinde bulunmuştur. Bunu yapan federasyon başkan vekili Abdurrahman Akyüz sizi şiddetle kınıyorum ve biran önce görevden alınmasını talep ediyoruz” dedi.

“Türklüğün sembolü olan bozkurt işareti göğsünüzü kabartacağı yerde 11 ülkeyi dize getiren bu evladımızın başarısı sizi onurlandıracağı yerde övünmek ve gururlanmak yerine bu evladımıza “terbiyesiz” demek senin ne haddine” diyerek tepkisini dile getiren Aydın, “Bozkurt işareti yapmak terbiyesizlik midir? Hayır. Bence senin yaptığın hadsizliktir. Bu sporcumuzun tek bir gözyaşına ve verdiği mücadelede döktüğü tek bir damla tere layık değilsin. Seni bilmem ama biz ülke olarak hem bu başarıdan övündük, gururlandık hem de o 1.lik kürsüsünde mührümüz olan büyük Türk milletinin simgesi olan o bozkurt işaretini görünce de onurlandık. Haddini bil Abdurrahman Akyüz. Dünyada Türklük onurdur, gururdur. Ülkemizde de bozkurt yapmak suç değildir, ayıp değildir, terbiyesizlik değildir. Tam aksine onurdur, gururdur, şereftir” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Milli yol partisi
Milli yol partisi - 2 yıl Önce

Sizlerin milli hazımsızlığı hiç bitmeyecek ,Abdurrahman akyüz istifa

Atilla
Atilla - 2 yıl Önce

TÜRK OLMAYAN MÜBTEZELLERİ TÜRK FEDERASYONUN BAŞINA GETİRİRSEN OLACAĞI BUDUR BU CAHİLİN KİME HİZMET ETTİĞİ MUALLAKTADIR GEREGİNİN ACİLEN YAPILMASI GEEKİR

SIRADAKİ HABER