Aygün Yine Başkan

Türkiye Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesinin olağan Genel Kurul toplantısı, Kızılay Binasında yapıldı.

Aygün Yine Başkan
Türkiye Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesinin olağan Genel Kurul toplantısı, Kızılay Binasında yapıldı.

Divan Başkanlığını Turan Tuğlu’nun yürüttüğü kongre’de Dernek Başkanı Cevat Aygün, dernek çalışmaları ve üye sayısının neden sınırlı tutulduğu konusnda bilgi sundu.

Üyelerden Hasan Pir, yönetmelik gereği Yönetim Kurulu Üyelerinin (Yıllık gelirin 200 bin TL aşması nedeniyle) 5 den 7 ye çıkarılması gerektiğini, Ömer Nasuhi Akıncı’ da, şimdiye kadar görev yapanlara teşekkür etmekle birlikte, yönetimin değişmesinden yana olduklarını, kongre yönetiminin ve yapılanmanın buna imkan sağlaması düşüncesini dile getirdi. Üyelerden Nazmi Araz da, eski başkan Aygün’ün büyük fedakarlıkta bulunduğunu, ama, bir başkası (Örneğin, Nasuhi Akıncı’nın) aday olması halinde ona da oy verebileceğini savundu.

Başkan Aygün, 2012 yılı gelirlerinin 200 bini aşmadığını, o nedenle Yönetim kurulu sayısının beş le sınırlı olduğunu, üye kaydetme, başkalarının yöneatime gelmes i konusunda da, kimsenin önünü kesmediklerini, hperkesin, bu seçimde de, gelecek seçimlerde de rahatlıkla aday olabileceklerini söyledi.

Yapılan seçimler sonunda, başkanlığa tek dereceli seçimle Cevat Aygün yeniden seçilirken, Yönetim Kuruluna da; H.Kemal Hazır, Yusuf Erdem, Hasbi Şahinöz ve Ahmet Özdener, Denetçiliğe Aydın Salantur, Merkez delegeliklerine de Cevat Aygün, H.Kemal Hazır ve Yusuf Erdem seçildiler.  

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2013, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER