Aynalı Tünel 2017’ye kaldı

İkisu-Şiran karayolundaki Dibekli Tüneli hâlâ trafiğe açılamadı

Aynalı Tünel 2017’ye kaldı
18 yıl önce başlanan ve bir türlü bitirilemeyen İkisu-Şiran yolunda Dibekli Tüneli hariç yol yapımında sona gelindi.

İkisu-Şiran karayolu üzerinde bulunan ve delme işlemi tamamlanmasına rağmen hizmete sokulmayan halk arasında ‘Aynalı Tünel’ olarak bilinen Dibekli Tüneli, sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Dibekli Tüneli, 27 Mart 2015 Cuma günü yapılan yeni İkisu-Şiran ihalesi kapsamı içerisinde yer almıştı. Daha sonra Alemdar İnşaat taşeron firma aracılığıyla çalışmalara başlamış, toplam 250 metrelik tünelde 80 metre ilerleme kaydedildikten sonra taşeron parasını alamadığı gerekçesiyle işi bırakmıştı. Ardından Alemdar İnşaat kendi imkânları ile çalışmaları sürdürmüştü.

Delme işlemi tamamlanmasına ve işin zor tarafı bitmiş olmasına rağmen tünelin hizmete sokulmaması sürücülerin tepkisine neden oluyor. Sürücüler, “Burada oldukça tehlikeli bir viraj var. Karşıdan gelen aracı görmek mümkün değil. Yol zaten çok dar. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu yoldan geçerken viraja Karayolları tarafından ayna takıldı. Şimdi sürücüler aynaya bakarak araç gelip gelmediğini görüyorlar ama yine de tehlike hat safhada. Tünelde delme işlemi bitti ama bir türlü ulaşıma açılmıyor. Oysa işin en kolay tarafı kaldı. Neden yapılmıyor anlamış değiliz. Tünelin ulaşıma açılması için bir facia mı bekleniyor?” diye konuştu.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Alemdar İnşaat Şantiye Şefi Mehmet Alemdar, yol ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Kalis mevkiindeki bölüm bitirilerek mekaniği serildi. Gökçeler köyü önünde çalışmalar sürüyor. Buranın da mekaniği serilerek yol bitirilecek. Asfaltlama işlemi ise önümüzdeki yıl bahar aylarında serilecek. Aynalı Tünel olarak bilinen Dibekli Tünelinin açılması gelecek yıla kalabilir dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER