Aysın Rafet'te Okuyanlar Gavur Çocuğu mu?

Gümüşhane’de Karaer Mahallesi muhtarı Mehmet Kurtman önderliğinde yapılan imza kampanyası olumlu ve olumsuz tepki topluyor.

Aysın Rafet'te Okuyanlar Gavur Çocuğu mu?
Gümüşhane’de Karaer Mahallesi muhtarı Mehmet Kurtman önderliğinde yapılan imza kampanyası olumlu ve olumsuz tepki topluyor.

Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulunun bina sıkıntısı nedeniyle öğrencilerin Gazipaşa İlköğretim okuluna aktarılması ile birlikte her eğitim öğretim yılı başında yapılan eylemler devam ediyor.

Aysın Rafet Ataç İlköğretim okulu öğrencilerini istemediklerini beyan ederek Zafer Meydanında topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığına göndereceklerini ifade eden Karaer Mahallesi muhtarına Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu velilerinden çok sert tepki geldi.

“Bizim öğrencilerimiz gavur çocuğu mu?” diyerek tepkilerini dillendiren öğrenci velileri, kendileri dışında yaşanan gelişme nedeniyle her öğretim yılı başında özellikle Karaer Muhtarının başını çektiği bu eylemlerin rencide edici olduğunu ifade etti.

Kurtman’ı bölücülük yapmak, küçük çocukların gelişim çağında onlara ayrımcılığı, kin tutmayı öğretmekle itham eden veliler, ortada bir sorunun var olduğunun kabul edildiğini, kendilerinin de bu durumdan rahatsızlık duyduklarını fakat sorunun bu şekilde bir çözüme kavuşamayacağını da dile getirdi.

Velilerin ilgi göstermediği kampanyayı düzenleyen Kurtman ise 2012-2013 eğitim öğretim yılının iki okulun öğrencilerine aynı binada hizmet verilmesi, bu nedenle de çifte eğitim sistemiyle öğrencilerin ders sayılarının arttığını iddia ederek, böyle bir eğitim sisteminin çocuklara verilmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER