Fabrika Voleybol açılıyor

Yaz aylarında yüksek rakımlı yaylalarında ve kış mevsiminde de köylerinde kar üstünde voleybol oynanan, bir zamanlar voleybol süper liginde ve birinci liginde hem erkek hem de kadın takımları olan Gümüşhane’de Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 6-12 yaş arasında çocuklara özel Fabrika Voleybol isimli okul açılacak.

Fabrika Voleybol açılıyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından çocukların voleybol ile tanıştırılması ve lisanslı sporcu sayısının artırılması amacıyla kurulan Fabrika Voleybol'un Gümüşhane okulu, pazar günü faaliyetlerine başlayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından kurulan ve Türkiye’de 6-12 yaş arasındaki çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefleyen Fabrika Voleybol projesi kapsamında voleybol okulu Gümüşhane’de pazar günü eğitimlerine başlayacak.

Tüm sporculara malzeme desteği veren Türkiye Voleybol Federasyonu’nun bu projeyle yeni voleybolcuların yetişmesini sağlayacağını ifade eden Voleybol Gümüşhane İl Temsilcisi Atila Ayvaz, “Biz hep çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olduk. Onları sporla tanıştırmak sporun güzel ahlakını onlara öğretmek için çaba gösterdik. İlimizin gençlerini ve çocuklarını geçmişte olduğu gibi bundan sonrada spora yönlendirmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Pırıl pırıl çocuk ve gençlerimize imkan tanındığında çok iyi yerlere gelebileceklerine yürekten inanıyorum. Bu çabalarımıza Federasyonumuzun Fabrika Voleybol projesi inanılmaz bir katkı sunacaktır. Proje için Voleybol Federasyonumuza ve projenin ilimize gelmesinde büyük katkıları olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mücahit Atalay’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin Gümüşhane’de ücretsiz uygulanacağını ve bunun Türkiye’de ilk olacağını ifade eden İl Temsilcisi Ayvaz, “Daha önce de ifade ettiğim gibi biz, voleybol ülkesinin voleybol şehriyiz. Voleybol sporunun ilimizde üst düzey bir karşılığı olduğunu federasyon yetkililerimizde biliyor. Birçok ilde projeye çocuklarını gönderen aileler aidat ödüyor ama Gümüşhane bu kapsamın dışında bırakıldı. Bütün masraflar Federasyon Başkanlığımızca karşılanacak. İlimizin voleybol gelişimi açısından büyük öneme sahip olan voleybol okulunu daha yakından tanımak için bütün hemşehrilerimizi Pazar günü saat 11.00’daki açılışımıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER