Köprülü: Sorumluluklarımız, sorunlarımızın önündedir

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında "Bilinmelidir ki, sorumluluklarımız sorunlarımızın önündedir" dedi.

Köprülü: Sorumluluklarımız, sorunlarımızın önündedir

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayımladığı açıklamasında basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirten Köprülü, “Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan karar doğrultusunda, gazetecilerin görevlerini yapabilme özgürlüğünün güvence altına alınması için hükümetlere ve ilgili tüm çevrelere yapılan bir çağrı ile bugün yani 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. Bu 3 Mayıs’ta da Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ve ifade özgürlüğünün Türk demokrasinin geleceği adına önemine dikkat çekmek istiyoruz. Basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı ve halkın haber alma özgürlüğünün temel insan hakkı olduğuna inanıyoruz. Medyada son dönemde yaşanan tek sesli yapıya rağmen halen ifade özgürlüğünü savunan, ülkenin ve halkın çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak mücadele eden meslektaşlarımızın varlığı bizleri ümitlendiriyor. Gazeteci; toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma hizmetini yerine getirmektedir. Bu görevi yaparken gece-gündüz, bayram-tatil demeden özverisine emeğini katarak, bireylerin hürriyetine saygı duyarak, evrensel hukuk standartlarına uyarak toplumu aydınlatır" dedi.

Özgürlüklerin güvencesinin basın olduğunu, basın özgür değilse, toplumun özgür olamayacağının altını çizen Köprülü, "Tarafsızlıkla yapılan haberler ve bilgi paylaşımları toplumun bilgilenmesine, aydınlanmasına her şey den önemlisi olaylar hakkında sağlıklı çözüm üretilmesine katkı sağlar. Gazetecilerin, basın kuruluşlarının sorunları vardır, sorunları yanında topluma karşı büyük bir sorumlulukları da vardır. Bilinmelidir ki, sorumluluklarımız sorunlarımızın önündedir. Sorumluluklarımız ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlüğümüz, vatanımız ve bayrağımız ve ülkemizin geleceğidir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi geçmişte yaptık, günümüzde yapmaya devam ediyoruz ve gelecekte de yapacağımız ve buna her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Gazetecilik mesleğinin özgürlük ve bağımsızlık gerektiren meslek olduğunun altını bir kez daha çizerek, mesleğimizi tarafsızlık ve etik değerlerin temel alındığı yayıncılık anlayışı ile hak ettiği saygınlığa kavuşmasını diliyor, hepimizin Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER