Azmin ve sabrın örnek hikayesi: Musa Bulgur'un tek elle tesbih serüveni

Gümüşhane'de yaşayan 70 yaşındaki Musa Bulgur, 35 yıldır tek eliyle tesbih dizerek imkansız denileni başarıyor. 7 yaşında kolunu kaybeden Bulgur, azmi ve sabrıyla ilham verici bir hayat hikayesine imza atıyor.

Musa Bulgur, 7 yaşında bir kaza sonucu sol kolunu kaybetmesine rağmen hayata küsmedi. Küçük yaşta zeytin çekirdeklerinden tesbih yaparak başladığı bu işe tutkuyla bağlandı.

Yıllar geçtikçe tek eliyle tesbih dizme konusunda ustalaşan Bulgur, emekli olduktan sonra bu tutkusunu mesleğe dönüştürdü.

Karaer Mahallesi'ndeki küçük dükkânında tek eliyle ustalıkla tesbih dizen Bulgur, bu zor ve sabır gerektiren işi kusursuz şekilde yapıyor.

İki elini kullanan insanların bile zorlandığı tesbih dizme işini tek eliyle yapan Bulgur, azmi ve sabrıyla herkese ilham veriyor.

“Sağlam Adamın Yapamayacağı İşi Ben Yapıyorum”

Tesbihçiliğin sabır istediğinin altını çizen Musa Bulgur, “7 yaşında okula gidip geldiğim bir günde düştüm ve kolumu kırdım. Ondan sonra kolumu bağladılar, tutmadı kangren oldu ve kestiler. Çocukluk zamanlarımda zeytin çekirdeklerini taşla kenarlarını düzelterek daha sonra büyük iğneyle delerek tesbih dizmeye başladım. Kendimizi böyle alıştırdık. Daha sonra buraya geldim okula gittim. Okulu bitirdikten sonra dükkân açtım. O dönem Devlet Su İşleri’nde çalıştım daha sonra emekli oldum. 35 yıldır tesbih diziyorum. Bu işi yapmak sabır ister. Sabırsız olursan, sinirli olursan bunları dizemezsin. Bendeki sinir başkaydı buna kafayı verince o siniri de atlattım. Ben kendimi alıştırdım, öyle insanlar var ki gözleri görmüyor ama neler yapıyorlar. Ben de elimden gelen her şeyi yapıyorum. Sağlam adamın yapamayacağı işi ben yapıyorum” dedi.

Musa Bulgur’un iki eli olan insanın yapamayacağı bir işi yaptığını dile getiren Selçuk Gün (45) ise “Yaklaşık 30 senedir tanıyorum Musa amcayı. Eski dükkânını da biliyorum. Tek koluyla birlikte iki eli olan adamın yapamayacağı işleri yapan tanıdığımız bir amcamız. Ben dizemem, başkası dizemez ama o diziyor işte” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2024, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER