Azmin zaferi

Gümüşhaneli hemşehrimiz emekli öğretmenler Suzan ve Gürcan Yılmaz’ın engelli oğulları Ümithan Yılmaz, azmi ve yaşama bağlılığıyla tüm engelleri ortadan kaldırıyor.

Azmin zaferi

Gümüşhaneli hemşehrimiz emekli öğretmenler Suzan ve Gürcan Yılmaz’ın engelli oğulları Ümithan Yılmaz, azmi ve yaşama bağlılığıyla tüm engelleri ortadan kaldırıyor.

Ümithan Yılmaz 40 yaşında ve yaşam mücadelesi doğduktan sadece 1 hafta sonra başlamış. Ümithan, doğduktan 1 hafta sonra komaya girdi. Doktorları rahatsızlığına bir türlü anlayamadı. Sonra beyin felci yani Serebral palsi teşhisi konuldu. 

Ama o yılmadı olmaz denilen her şey oldurdu, ayakları elleri oldu ve şimdi herkese ilham veriyor. Tamamen yardıma muhtaç, ellerini hiç kullanamıyor ayaklarıyla bir şeyler yapmak istiyordu. Ümithan Yılmaz için konuşamaz dediler ama o tüm engelleri aştı. Ayaklarıyla yazı yazıyor, beste yapıp org çalıyor. Hatta şimdi bir de kendi kurduğu bir web sitesi var. 

Ümithan en çok bilim adamı olmak istemiş. Bunun için en büyük üzüntüsü okula gidememekti. Ama anne ve babası eğitimci olan Ümithan, ailenin özel gayretleriyle okumayı söktü ve bilgisayar kullanmaya başladı. Sonra ailesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu dışarıdan bitirme sınavlarıyla artık diplomalı olacak.

Ümithan’ın şimdiki hedefinin ise bir an evvel iş yapıp para kazanmak olduğunu ifade eden baba Gürcan Yılmaz; “Ümithan’ın artık bilgisayarda yapamayacağı iş yok. Kendisi bir an evvel kendi emekleriyle para kazanmak arzusunda. Ailesi olarak bu kararını destekliyoruz. Ben yine ulaşım işlerine bakacağım annesi asistanlığını yapacak. Ümithan azimle her gün saatlerce bilgisayar başında çalışıyor. Hayalini kurduğu her şeyi yapabileceğine dair inancımız tam. İnşallah o günleri de göreceğiz” dedi.

Ümithan Yılmaz’ın bu azim ve kararlılığını fark eden birçok özel şirket, iş tekliflerini yapmaya başladı.
 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER