Bahçecik Barajı'nda su seviyesi 28 metreye ulaştı

Gümüşhane il merkezinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve 26 Nisan’da su tutulmaya başlanan Bahçecik Barajı’nda su seviyesi 28 metreye ulaştı.

Bahçecik Barajı'nda su seviyesi 28 metreye ulaştı

Gövde yüksekliği 67 metre olan barajda 3,21 milyon metreküp su depolanması ve yıllık içme suyu miktarı 5,5 milyon metreküp olarak planlanırken, arıtma tesisi ve isale hattı inşaatının da kısa sürede başlaması bekleniyor.

Gümüşhane’nin içme suyu problemini çözecek projeyle ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, alanda incelemelerde bulundu.

Aktutan Göleti rezervuarından Bahçecik Barajı rezervuarına su aktarmak için inşaat çalışmalarına başlanan ve toplamda 2 bin 50 metre uzunluğuna sahip tünel imalatlarını yerinde denetleyen Kılıçaslan, devam eden çalışmalar hakkında Gümüşhane DSİ Şube Müdürü Ümit Yayla'dan bilgi aldı.  

Temelden 67 metre yüksekliğe sahip barajda tutulan su miktarı her geçen gün daha da yükselirken son belirlemelere göre barajda şuana dek 28 metre su yüksekliğine karşılık, 275 bin metreküp su depolandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER