Bahçeşehir Koleji Eğitime Kalite Getirecek

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi kademeleriyle Bahçeşehir Koleji Gümüşhane’nin eğitim çıtasını yükseltiyor.

Bahçeşehir Koleji Eğitime Kalite Getirecek

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi kademeleriyle Bahçeşehir Koleji Gümüşhane’nin eğitim çıtasını yükseltiyor.

Türkiye’nin 48 ilinde 101 kampüsüyle kaliteli eğitimi daha fazla çocuğa ulaştırma misyonunu sürdüren Bahçeşehir Koleji, ülke genelindeki yeni yatırımları kapsamında açılan Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsü için öğrenci kaydına başladı.

Türkiye’de fen eğitimini dönüştüren Fen ve Teknoloji Liselerine bir yenisini daha ekleyen Bahçeşehir Koleji; Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi kademeleriyle, 2017-2018 eğitim öğretim yılı kayıtlarını Transit Caddesi üzerindeki ofisinde gerçekleştiriyor.

Akademik başarısıyla öne çıkan Bahçeşehir Kolejinin öğrencilerine sunduğu hizmetler ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Yaşar İspir, Kolejin STEM+A, Kişiye özgü öğretim Modeli (KÖM), Yabancı Dil Eğitimi gibi eğitim modelleriyle geleceğin dünyasına yön vermeye hazırlandığını söyledi.

“Kampüs Okulu Vaat Ediyoruz”

Bahçeşehir Kolejinin yeni öğretim yılında açılacak Gümüşhane’deki kampüsünde bulunan bilim laboratuarı, müzik, resim, teknoloji, tasarım atölyeleri ve STEM Center ile öğrenciler, tam donanımlı bir kampüste eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayacağını kaydeden İspir, “Dershanelerimizin dönüşümünden üç yıl önce Bahçeşehir koleji çalışmalarına başladı. Türkiye’nin 101 noktasında Bahçeşehir ismiyle, Uğur Kolejleri ile birlikte de 150 noktada eğitim hizmeti veriyor. Öğrencilerimize komplike bir eğitim vaat ediyor. Kampüs okulu vaat ediyor. Bu kampüsümüzde A’dan Z’ye her şey var. Her türlü sosyal imkanlar sağlanıyor” dedi.

“Yabancı Dil Sorununu Çözeceğiz”

Yabancı dil anlamında 4 yaştan itibaren Yabancı dil eğitimine önem verdiklerini dile getiren İspir, “Yabancı dil anlamında ülke olarak çok olumsuz bir tabloya sahibiz. Öğrencilerimizin maalesef yabancı dili yok. Yapılan TEOG sınavlarında neredeyse sıfır çekmişiz. Türkiye olarak en zayıf olduğumuz alan. Bir türlü çocuklarımıza yabancı dili hakkıyla öğretip mezun edemiyoruz. Bahçeşehir koleji olarak 4 yaşından başlıyoruz. Yabancı hocalarımız ve yerli hocalarımız ile belli oranda artırılarak öğrencilerimizin öğrenmesi için kademeli olarak artış yapıyoruz. Beşinci yılsonunda da ikinci bir yabancı dil eğitimi başlıyor. Türkçe dersimiz ile birlikte İngilizce ve artı olarak Almanca eğitimi vereceğiz. Bunun için 2 yabancı 3 Türk olmak üzere toplam 5 öğretmenimiz var” diye konuştu.

“STEM+A Sisteminin Öncüsüyüz”

Bahçeşehir Kolejinin STEM+A sisteminin öncüsü olarak dikkat çektiğini kaydeden İspir, “STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. Matematiksel düşünme becerileri gelişen öğrenciler fen alanlarında da çalışma kapasitelerini artırıyor, ilk ve orta eğitim döneminde kazanılan matematiksel düşünme becerilerinin fen eğitimi altyapısını güçlendirmesi ve proje temelli eğitime üretim süreçlerinin de eklenmesiyle, STEM eğitimi öğrencilere proje geliştirmeye fikirlerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor. STEM eğitimi, öğrencilerin hızla değişen ve gelişen dünyamızda geleceğin bir parçası olabilmeleri için ihtiyaç duydukları proje tabanlı çalışma, analitik, eleştirel ve inovatif düşünebilme becerileri geliştirebilme imkanı sunuyor” şeklinde konuştu.

Kodlama ve Robotik Eğitim Verilecek

Bahçeşehir Kolejinin Kodlama ve Robotik Eğitim noktasında da önemli bir kurum olduğuna işaret eden İspir, “Bahçeşehir Kolejinde 5 yaştan itibaren uygulanan Kodlama ve Robotik eğitimiyle öğrenciler bilişimsel düşünme becerisi geliştirirken; yazılım bilgisi ediniyor, mühendisliğin ve projelendirme çalışmalarının temellerine sahip oluyor. Bugünün öğrencileri geleceğin dünyasına eksiksiz hazırlanıyor. Erken çocukluk eğitiminde başlayan kodlama eğitimi öğrencilerin bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı, bilişimsel araçların yazarı olmalarını fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir uygulamadır. Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlığında, okul öncesi eğitimcileri ve bilgisayar öğretmenleri tarafından geliştirilen kodlama eğitimi, bilişim teknolojileri, okul öncesi öğretmenleri ve İngilizce öğretmenleri rehberliğinde uygulanır” ifadelerini kullandı.

5 Öğrenciye 1 Öğretmen

Bahçeşehir Koleji olarak bu sene için 250 öğrenci kapasitesi belirlediklerini kaydeden İspir şunları söyledi; “Kapasitemiz okul öncesinden başlayarak 12’nci sınıfa kadar 250 öğrenciyi hedefliyoruz. Normal kapasitemiz 640 ancak bu rakamı 400’de sabitlemeyi istiyoruz. Eğitim kadromuzda zayıf olan alanlarımız tespit edildi ve merkezden takviye edildi. Toplamda 33 öğretmenimiz var. Her öğretmenimize yetebilecek kaliteye sahibiz. Gerek görüldüğünde merkezden de öğretmen takviyesi yapılıyor. Neredeyse her 5 öğrenciye bir öğretmen kadromuz var. Bu da bizim için guru verici bir tablo.”

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER