Bahçeşehir Kolejinden ‘Neşeli Renkler’ sergisi

Gümüşhane Bahçeşehir Koleji öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan 120 eserin yer aldığı ve iki gün boyunca açık kalacak ‘Neşeli Renkler' sergisi açıldı.

Bahçeşehir Kolejinden ‘Neşeli Renkler’ sergisi

Gümüşhane Bahçeşehir Koleji öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan 120 eserin yer aldığı ve iki gün boyunca açık kalacak ‘Neşeli Renkler Sergisi’ açıldı.

Gençlik Parkında gerçekleştirilen serginin açılışını Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar yaptı.

Vali Memiş, beraberindekilerle birlikte serginin açılışını yaptıktan sonra öğrencilerin el emeği, göz nuru eserleri hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Ünlü ressamların eserlerinin canlandırıldığı, resim sahibi öğrencinin resmini yaptığı eserin sahibinin kostümüyle eserinin başında davetlileri ağırladığı sergideki resimlerin tamamı akrilik boya kullanılarak yapılırken, soyut ağırlıklı çalışmalar çocukların kendi istek ve zevklerine göre yapıldı. 

Sergiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gümüşhane Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu, iki gün açık kalacak serginin okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Neslihan İspir koordinatörlüğünde hazırlandığını söyledi. 

İslamoğlu, “Sergide öğrencilerin bir yıllık çalışmalarını sergiledik. Ünlü ressamların eserlerini canlandırmayı düşündük. Ünlü ressamların eserleri canlandırıldı. Resim sahibi öğrenci yaptığı eserin sahibinin kostümüyle eserinin başında davetlileri ağırladı. Tabloların yapımı ise 2,5 ay gibi bir zaman içerisinde yapıldı. Çalışmalar akrilik ve tuval boya üzerine yapılan çalışmalardır. Kağıt üzerine yapılan çalışmaların yanı sıra el emeği üzerine yapılan çalışmalar da var. Çivili, taş boyamalı çalışmalar yaptırdık. Yaklaşık 120 kadar eseri sergiliyoruz. Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar hemen hemen her öğrencimizin bir çalışması var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER